Actualitate

Cuciurganul a redus volumul de energie electrică livrată Republicii Moldova

„Din informația mea, azi Termocentrala Cuciurgan, având avertizarea de la Tiraspoltransgaz, micșorează volumele energiei electrice, livrate malului drept al Nistrului. Prin urmare, începănd cu 25 octombrie va fi sporit importul energiei electrice din Ucraina, orientativ cu 2 milioane KWh/zi. Acest lucru deja transpare în cifrele de pe pagina Moldelectrica”, a afirmat Alexandru Slusari.

Acesta a adăugat că deocamdată, nu este clar dacă aceasta energia electrică rămăne ca un împrumut sau partea ucraineană va cere un contract comercial de livrare, avănd în vedere incertitudinea situației la capitolul achiziționării gazelor naturale.

Graficele referitoare la starea sistemului energetic al Republicii Moldova de pe pagina ÎS „Moldelectrica” și informațiile operative și tehnice despre funcționarea sistemului electroenergetic indică o creștere a volumelor de gaze oferite de partea ucraineană RM în această dimineață.


Viorel Corbu, director tehnic al RED Nord a informat că pe moment rețelele de distribuție a energiei activează în regim normal, deoarece chiar dacă Cuciurganul a micșorat volumul de gaze acesta este suplinit cu volumul necesar oferit de Ucraina pe care îl recepționează întreprinderile energetice de pe malul drept al Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *