Actualitate

Culorile îţi modifică starea de spirit

Roşul simbolizează dinamismul, forţa, dar şi pasiunea. S-a observat că persoanele care folosesc adesea obiecte roşii sunt mai curajoase. Culoarea roşie, folosită însă în exces, provoacă agresivitate. Din punct de vedere medical, roşul este cunoscut pentru efectul său de stimulare a circulaţiei sanguine.

Portocaliul este o culoare caldă, care inspiră bunăvoinţă şi optimism. În plus, stimulează umorul. Este un bun mijloc de combatere a oboselii şi depresiei.

Rozul, simbolul tinereţii, este cunoscut pentru capacitatea sa de a echilibra emoţiile.

Galbenul este indicat pentru creşterea creativităţii şi capacităţii de memorizare. Acţionează în mod benefic asupra stărilor de oboseală şi asupra depresiei.

Verdele este asociat cu echilibrul şi cu calmul, deoarece are capacitatea de a linişti sistemul nervos, conducând la apariţia stărilor de relaxare. În plus, creşte apetitul şi combate insomnia.

Albastrul este o culoare liniştitoare, care favorizează creativitatea, imaginaţia şi comunicarea. Specialiştii îi atribuie proprietăţi antiseptice, astringente şi antalgice (care calmează durerea).

Violetul favorizează calităţile artistice şi reduce stările de angoasă şi fobiile. Din punct de vedere strict medical, poate stimula eliminarea toxinelor. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *