Economie

Cum a evoluat cursul BNM în ultimii doi ani

Dacă facem o analiză a monedei europene euro pe cel mai recent site de profil de la noi, curs BNM, observăm din graficul de mai jos că am avut un curs maxim pentru euro de 24,0154 MDL pe data de 18 februarie 2015 și un curs minim de 18,7661 MDL pe data 14 aprilie 2015. De asemenea, cursul mediu calculat pe acești doi ani a fost de 21,4806 MDL.

În afară de vârful de pe 18 februarie 2015, evoluția leului moldovenesc raportată la euro a fost relativa stabilă. Ce este interesant, dacă schimbăm cursul dolarului și setăm aceeași perioadă, maximul pentru dolar (de 20,9933 ML) este în aceeași zi ca maximul pentru euro, adică 18 februarie 2015.

Folosind www.cursbnm.md este foarte ușor să aflăm toate informațiile necesare legate de cursul valutar pentru orice valută: minim, maxim, curs mediu, grafice avansate. De asemenea, există posibilitatea de a exporta aceste date în format csv, xml sau a descărca graficele generate în format png, jpg, svg, pdf.

Ai de convertit valută? Nimic mai ușor folosind convertorul simplu din sidebar setat pe ultimul curs BNM disponibil. Dacă vrei modificarea parametrilor cum ar fi data curs și procent TVA, poți utiliza convertorul valutar avansat.

O altă unealtă extrem de importantă este posibilitatea de a compara cursul de vânzare și cumpărare oferit de băncile din Moldova. Secțiunea cel mai bun curs valutar te poate ajuta în acest sens având cursurile preluate de la bănci de mai multe ori pe oră, pe tot parcursul ședinței valutare.

Bineînțeles că nu putea lipsi de pe site și istoricul cursului, prezentat din 1999 până în ziua de azi.

Sperăm ca aceste informații vă vor fi utile pentru urmărirea cursul de schimb BNM.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *