Actualitate

Cum afectează statul pe telefon sănătatea mintală a copilului tău

Știm deja că micuții au îmbrățișat repede noile tehnologii și că există dezbateri aprinse în rândul părinților care încearcă să-și dea seama care este timpul „indicat” pe care copiii ar trebui să-l petreacă în compania telefoanelor/tabletelor. Totuși, un studiu recent sugerează că dispozitivele sunt extrem de dăunătoare când vine vorba de copiii foarte mici.

Cel puțin asta este părerea cercetătorilor de la Universitatea de Stat San Diego și Universitatea Georgia, care susțin că începând de la vârsta de doi ani, micuții pot dezvolta probleme de sănătate mintală din cauza telefoanelor/tabletelor.

Ei susțin că doar o oră petrecută pe astfel de dispozitive îi poate face pe copii mai predispuși către depresie și anxietate. Aceste activități i-ar putea face mai puțin curioși și mai puțin capabili să-și îndeplinească sarcinile. De asemenea, cercetătorii susțin că micuții ar putea fi mult mai vulnerabili din punct de vedere emoțional și ar avea mai puțin autocontrol.

Cu toate că majoritatea studiilor vorbesc despre adolescenți și susțin că sunt cei mai expuși riscurilor, copiii mai mici de zece ani sunt de asemenea afectați.

„Jumătate din problemele de sănătate mintală sunt dezvoltate în adolescență”, a declarat profesorii Jean Twenge și Keith Campbell .

Cercetătorii au analizat datele furnizate de părinții a peste 40.000 de copii din Statele Unite, cu vârste cuprinse între doi și 17 ani. Datele au arătat că preșcolarii sau cei sub cinci ani au de două ori mai multe șanse să-și iasă din fire și sunt cu 46% mai predispuși să nu se poată calma.

Aproximativ unul din unsprezece (9%) din cei de 11-13 ani care petreceau o oră pe telefon erau mai puțin curioși și interesați să învețe lucruri noi.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *