Frumusețe

Cum alegem un epilator?

Anume acum sexul frumos optează mai mult pentru fuste şi pantaloni scurţi, aşa că picioruşele dragi trebuie să arate impecabil. Epilatorul este o soluţie ideală pentru femeile care nu îşi pot dedica timp zilnic pentru menţinerea frumuseţii. La varietatea de modele care sunt prezente în magazine e dificil de luat o decizie privind tipul de epilator. Aşadar, vă vom oferi câteva sfaturi pentru ca să alegeţi cel mai bun model, care să vă satisfacă toate cerinţele.

Cum funcţionează un epilator?

Părul îndepărtat cu ajutorul epilatorului creşte mult mai greu, aşa că e suficient să va epilaţi 1-2 ori pe lună în funcţie de viteza de creştere a părului. Principiul după care lucrează acest dispozitiv e asemănător cu cel al lamei de ras, doar că lama taie părul de pe suprafaţa pielii, iar epilatorul îl îndepărtează de la rădăcină. Astfel, se obţine rezultatul pe termen lung. Majoritatea femeilor vor exclama că procesul e foarte dureros. Vom răspunde că a fost dureros când epilatoarele doar apăruseră pe piaţă. Acum însă acestea sunt dotate cu accesorii care diminuează senzaţia de durere şi fac procesul mult mai simplu şi mai comod.

Cum se obţine reducerea durerii? Epilatorul are câteva perechi de pensete. Cu cât sunt mai multe, cu atât procesul va fi mai rapid. De obicei, numărul pensetelor variază de la 20 la 40. Când epilatorul lucrează, firele de păr nimeresc între aceste pensete, fiind scoase din rădăcină. Pentru a reduce senzaţia de durere, producătorii au dotat pensetele cu perii care masează pielea. Vibraţiile periei scad intensitatea durerii.
Dacă pielea este foarte sensibilă, atunci mai puteţi opta pentru un aparat de epilat cu atenuator de durere sau gheaţă. De asemenea, există modele care pot fi utilizate sub apă, la duş sau în cadă. Epilarea în apă caldă determină vasodilataţia şi eliberarea de neuropeptide, durerea şi iritaţia fiind astfel reduse la maximum.

Aşadar, când doriţi să procuraţi un epilator, este foarte important ca înainte să vă gândiţi în ce zone ale corpului îl veţi utiliza. Există epilatoare create special pentru zonele foarte sensibile ca faţa sau cea inghinală, dar şi epilatoare care pot fi folosite exclusiv pentru părul de pe mâini şi picioare.

De regulă, modelele mai scumpe de epilatoare au capete detaşabile, speciale pentru faţă, axile sau zona inghinală. De asemenea, există modele de astfel de aparate care au capul flexibil şi accesorii speciale pentru aceste zone.

Vitezele

Epilatoarele au fie o viteză, fie două. Primele sunt mai ieftine şi acest lucru e singurul lor avantaj. Aparatele cu două viteze pot să îndepărteze cele mai fine fire de păr lucrând în regim normal sau rapid. Când viteza e mai joasă, firele nu se rup, ci se îndepărtează cu tot cu rădăcină. Dacă vă este frică de durere, atunci alegeţi epilatoare cu pensete. Cele cu plăcuţe de fier sunt mult mai dureroase.

Sursa de alimentare

Orice firmă producătoare se străduie să diversifice cât mai mult gama de modele. De aceea, pe piaţă au apărut modele care se alimentează de la priză, de la baterii şi/sau de la un acumulator. Dacă aveţi nevoie de epilator în vacanţă, atunci cel cu baterii e ideal, aşa cum nu veţi fi nevoite să căutaţi o priză pentru el.

Accesorii

Unele accesorii ale epilatorului pot face viaţa mai uşoară. Alte epilatoare au un cap special ce poate fi utilizat atunci când vrei să te epilezi foarte repede. Capul este fabricat din plastic foarte fin ce facilitează alunecarea pe piele astfel că epilatorul acoperă o suprafaţă mai mare în timp-record.

Modelele mai scumpe de epilatoare sunt dotate cu accesorii şi capete speciale pentru zonele sensibile ce au rolul de ameliorare a durerii din timpul epilării. Accesoriile pentru curăţat sunt extrem de importante. Cu ajutorul lor dezinfectezi aparatul şi îl menţii ca nou pentru o perioadă mai mare de timp. Există modele de aparate de epilat care pot fi spălate parţial sau în totalitate sub un jet de apă.
Este indicat ca aparatul de epilat să aibă săculeţ de protecţie, pentru a evita contactul cu alte obiecte, mai ales în momentul în care îl aşezi într-o geantă de voiaj. Un alt avantaj este iluminarea la capătul epilatorului. Majoritatea femeilor apreciază faptul că pot vedea mai bine locul unde e necesară epilarea.

Preţul

Preţul unui aparat de epilat porneşte de la 350 de lei şi ajunge la circa 2000 de lei în funcţie de firma producătoare şi de funcţiile şi accesoriile speciale.

Cam acestea sunt momentele la care trebuie de atras atenţia. Însă totuşi dacă doriţi să procuraţi un epilator mai întâi vedeţi dacă puteţi suporta durerea.

Sensibilitatea femeilor e diferită. Aşa că încercaţi să vă epilaţi pe o porţiune mică ca să vă apreciaţi „pragul” de durere.

Cumpărături reuşite!
Elena Sărăteanu

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *