Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

Auto 12 Iulie 2013, ora 15:02

Cum arată cel mai scump automobil vândut vreodată la licitaţie

Marime Font

 

 
 
 

 Un model vintage de curse, fabricat de compania Mercedes, a devenit cel mai scump automobil vândut vreodată la licitaţie, după ce a fost achiziţionat de un colecţionar cu suma de 19,6 milioane lire sterline (29,6 milioane dolari), vineri, în Marea Britanie.

Automobilul Mercedes-Benz W196, fabricat în 1954, cu care cvintuplul campion mondial de Formula 1 Juan Manuel Fangio a câştigat două curse din categoria Grand Prix, a devenit, totodată, cel mai scump model Mercedes vândut la licitaţie, au declarat reprezentaţii casei Bonhams, organizatoarea acestui eveniment, care a avut loc în cadrul Goodwood Festival of Speed în sudul Angliei.

Precedentul record era deţinut de un model Ferrari 240 Testa Rosa, fabricat în 1957, care a fost vândut la licitaţie cu 15,39 de milioane de dolari în anul 2011.Modelul Mercedes-Benz W196, cu opt cilindri de 2,5 litri, a făcut istorie în cursele de automobilism. Cursele câştigate de Juan Manuel Fangio în 1954 în Grand Prix-urile din Germania şi din Elveţia au reprezentat primele două victorii consecutive repurtate de echipa de Formula 1 a constructorului Mercedes-Benz în circuitul automobilistic după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Acea maşină a concurat în cinci curse de Grand Prix din campionatul mondial de Formula 1. După victoria repurtată de Juan Manuel Fangio, în 1954, în cursa din Elveţia, modelul Mercedes-Benz W196 a fost retras din competiţiile oficiale şi a fost expus în Muzeul Daimler-Benz.

Primul automobil achiziţionat de John Lennon - un model Ferrari GT coupe din 1965 - a fost vândut la aceeaşi licitaţie, vineri, pentru suma de 359.000 lire sterline (542.310 dolari).

Fostul membru al trupei britanice The Beatles a cumpărat acest automobil Ferrari de culoare albastră după ce a obţinut permisul de conducere în 1965 şi l-a vândut trei ani mai târziu.

Sursa: economica.net 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md