Culinar.md

Cum faci SHAORMA, acasă. Este mult mai bună decât la fast-food!

Ingrediente
2 piepti de pui
3-4 cartofi
varză proaspătă
1 ceapă galbenă
2-3 castraveţi muraţi
1 pahar mic smântână slabă
2 căţei usturoi
2 linguri ketchup
4 lipii medii
sare
piper

Cum se prepară
– Curăţă şi feliază cartofii pentru prăjit, apoi feliază şi frige pieptul de pui pe grătar şi taie legumele mărunt. Într-un castron, ia fiecare felie de piept de pui şi mărunțește-o cu mâinile în fâşii lungi, scrie retetepractice.ro.

– Într-un alt castron, mărunţeşte usturoiul în smântână şi amestecă. Apoi, adaugă sare şi piper după gust. Taie fin varza, ceapa şi castraveţii. După ce ai prăjit şi cartofii, e timpul să asamblezi shaorma: încălzeşte puţin lipia la aragaz, pe focul dat mic, unge lipia cu sos de usturoi, apoi pune câte o pătrime din ingrediente în ordinea următoare: carne, cartofi, ketchup, urmate de varză, ceapă şi castraveţii muraţi.

– Nu umple foarte tare lipia, astfel încât să poţi ridica marginea de jos a acesteia peste ingrediente, şi să o poţi rula cu uşurinţă. După ce ai strâns-o bine (ai grijă să nu se rupă lipia!), îmbracă mâna cu o pungă alimentară şi cuprinde partea de jos a shaormei, apoi ridică punga încât să o înfăşori strâns în jurul lipiei, încât să nu se desprindă în timp ce o savurezi. 

dcnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *