Culinar.md

Cum prepari pieptul de pui pentru a fi moale şi suculent

Există sute de feluri de marinade, dar, în general, toate respectă aceeaşi combinaţie, adică sunt un amestec lichid de uleiuri, acizi şi condimente. Marinadele pentru pieptul de pui nu vor face excepţie şi vor conţine şi ele ulei, un acid şi condimente.

1. Ulei
Uleiurile sunt folosite la marinare pentru că multe ierburi aromatice şi condimente nu sunt solubile în apă, ci doar în ulei. De asemenea sunt apreciate şi pentru gustul lor (de măsline, de nuca etc) Totodată, ajută carnea să nu se lipească de grătar.

2. Condimente
Pentru pieptul de pui, eu va recomand un condiment, maxim două. După gustul vostru. Puteţi să folosiţi atât ierburi aromatice proaspete cât şi uscate. Se potrivesc: oregano, cimbru, rozmarin, busuioc, mentă, cimbrişor, ghimbir. Aveţi însă grijă să nu puneţi prea mult, pentru că riscaţi să nu mai simţiţi apoi alte gusturi.

3. Acizi
Acidul adăugat în marinadă poate fi suc de fructe (lămâie, mere, ananas, portocală etc), oţet, oţet balsamic, vin, bere. Acidul va fragezi carnea dar se adaugă cu moderaţiune pentru că poate da un gust foarte puternic. Vom pune maxim 20 la sută.

Ingredientele se amestecă cât se poate de bine şi se toarnă peste carne. Se masează carnea cu amestecul obţinut, apoi se acoperă şi se păstrează la frigider, minim jumătate de ora, de preferat aproximativ 2-3 ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *