Frumusețe

Cum repari părul ars de soare

Nu doar organismul tău are nevoie de hidratare, și părul tău necesită o atenție sporită mai ales când au fost schimbări de temperatură sau te confrunți cu temperaturi extreme.

Ritualul de îngrijire a părului trebuie să fie la fel ca cel al feței, ai nevoie de ca pe lângă un șampon bun cu acțiune hidratantă mai ales pe perioada verii, și de un balsam care să ajute la refacerea structurii firului de păr.

Cum îți protejezi părul vara

Razele ultraviolete dacă te expui timp îndelungat au un efect negativ atât asupra corpului tău dar mai ales asupră părului. Acesta va deveni mai uscat, fragil, se va rupe cu ușurință și va avea un aspect neglijent.

Încearcă să nu pleci de acasă fără o pălărie cu care să îți acoperi capul, te vei feri în acest fel și de insolații dar vei proteja și părul.

Aplică apă termală din când în când pe toată suprafața părului tău și nu îl strânge prea tare în celebrele cocuri sau coadă de cal. Alternează coafurile astfel încât să nu ajuți la tocirea lui.

Radiațiile ultraviolete distrug keratina din firele de păr
Pe lângă șamponul și balsamul potrivit poți să apelezi la diverse măști de păr care să ajute la refacerea nivelului de keratină din firul de păr. Mai ales dacă părul este ars de la stat prea mult timp la soare, în special după zile întregi de plajă și baie în mare, părul tău are nevoie de o hidratare și un proces regenerativ consistent.

Keratina este o proteină specială care protejează firul de păr, însă această proteine este destul de sensibilă la acțiunea factorilor externi.

Masca de miere
Cea mai bună modalitate prin care să ai grijă de podoaba ta capilară este prin intermediul măștii cu miere de albine. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o cană de miere de albine cu 2 linguri de ulei de măsline. Pasta obținută aplic-o pe părul umed și las-o să acționeze 20 de minute. Apoi, clătește bine cu apă călduță, șamponează și nu uita de balsam.

Această mască este potrivită și în cazul în care obișnuiești să folosești placa sau ondulatorul frecvent.

Uleiul de măsline, secretul părului sănătos
Nu te feri să folosești uleiul de măsline pentru a-ți menține frumusețea părului și nu numai. Are o rază mare de acțiune, poți să îl folosești pe post de demachiant, ca și cremă de corp sau ca tratament pentru păr.

Amestecă o cană de ulei de măsline cu gălbenușul unui ou bătut bine și cu două linguri de miere. Masca o poți aplica săptămânal, după prima aplicare vei putea observa efectele sale benefice. Pentru și mai multă atenție poți să mai adaugi și câteva fiole de vitamina A și E.

Ai grijă la alimentație!
Toate alimentele consumate vor influența și calitatea firului tău de păr. Nu uita să te hidratezi corespunzător în fiecare zi, să consumi fructe și legume pentru a nu te confrunta cu carențe de vitamine sau minerale. Întreg organismul tău este format din mai multe celule conectate între ele. Când la baza unei celule se produc anumite dereglări, vor fi afectate și colegele sale. Odihnește-te suficient și ai grijă ca după o zi obositoare de muncă să îți oferi câteva momente de răsfăț în care să te bucuri măcar de o mască de păr. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *