Femeia

Cum să alegi lenjeria de pat care te reprezintă?

Potrivit specialiştilor, există trei factori care influenţează alegerea lenjeriei care să se încadreze perfect în dormitorul tău şi să creeze o atmosferă plăcută: ţesătura, culoarea şi dimensiunea. Tatiana Butnaru, managerul Art Casa subliniază că pentru confortul maxim fiecare trebuie să ţină cont: să fie confecţionată dintr-un material de calitate, să fie asortată decorului camerei şi să fie potrivită, ca dimensiune, cu patul.

Alese în stil clasic sau contemporan, cu imprimeuri florale sau geometrice, lenjeriile de pat evoluează odată cu moda, însă alegerea se face în funcţie de personalitatea fiecăruia. Totuşi specialiştii afirmă că şi anul acesta rămân în vogă lenjeriile cu dungi şi imprimeurile florale, precum şi buduarul. „Nu avem o cultură în ceea ce priveşte aranjarea dormitorului şi alegerea lenjeriei de pat, dar fiecare se străduieşte să arate cât mai bine. Am observat că moldovenii mai mult se orientează spre lenjeriile de jacard, mătase şi broderii, deşi noi le propunem şi stofe organice”, menţionează Tatiana Butnaru, managerul magazinului Art Casa. Potrivit ei la mare căutare sunt lenjeriile de jacard şi cu broderii, pe care le iau pentru ocazii speciale, iar lenjeriile de bumbac şi satin sunt pentru utilizarea de zi cu zi.

Tendinţele verii în materie de lenjerie

Lenjeria de pat trebuie să se potrivească cu designul casei, să fie în armonie cu gama de culori a dormitorului. Astfel, pentru cei care şi-au mobilat casa în stilul higt-tech, care este un stil mai rece, managerul Art Casa recomandă lenjerie de culoare gri, albastru, violet, negru sau alb. Dacă sunteţi romantici incurabili atunci cu siguranţă că lenjeria de culoare roşie se va potrivi perfect în dormitorul vostru şi vă va crea o bună dispoziţie. Dacă, însă sunteţi un cuplu modern, atunci în design trebuie să fie prezente elemente geometrice cum sunt dungile, cercurile şi patrulaterele. Pentru doamnele care adoră stilul clasic specialiştii recomandă jacardul, broderia şi imprimeurile cu flori. „Totuşi când vine vorba de casă, ne referim mai puţin la design şi mai mult la culoare. Astfel că uneori într-o casă modernă, un element clasic de culoare bej o să se potrivească mai bine decât lenjeria viu-colorată”, explică Tatiana Butnaru.

Pentru a crea o atmosferă plăcută în dormitor puteţi utiliza culori precum kiwi, roz, violet sau flori. Dacă vă este frică să utilizaţi astfel de culori, puteţi crea doar anumite accente prin utilizarea pernuţelor de diverse forme şi culori.
„Mă bucur că a trecut era lenjeriei albe şi plictisitoare. Casele noastre sunt aşa de mohorâte, încât necesită o lenjerie de pat mai viu-colorată astfel ca să mai schimbe anturajul. Moldovenii sunt deschişi spre schimbări, le place să experimenteze şi am observat că le plac culorile. Am adus lenjerii de pat de culoarea lime şi credeam că nu o să fie prea solicitate din cauza prejudecăţilor, dar spre surprinderea noastră s-au vândut foarte repede”, declară Tatiana Butnaru, managerul Art Casa din capitală.

Cum să alegi lenjeria perfectă?

„Nu recomand moldovenilor să aleagă lenjeria sintetică. Din experienţa proprie pot spune care sunt efectele ei asupra organismului. Recent am fost la o expoziţie în China şi am fost cazată într-un hotel unde totul era din microfibră. M-am simţit de parcă dormeam într-o pungă de plastic”, spune tânăra Tatiana Butnaru. Ea pledează pentru mătase, atât în ceea ce priveşte plapumele, cât şi lenjeria de pat. Mătasea conţine microelemente care permit pielii să respire corespunzător pe timp de noapte, facilitează procesele metabolice ale organismului. Bumbacul, de asemenea, este o alegere bună. Acesta nu este doar natural, dar şi plăcut la atingere. Cât priveşte cotonul, acesta este de diferită calitate: sunt lejerii din coton simplu, sunt lenjerii din coton-satin care este mai trainic, coton cu broderie şi jacardul care este un produs de lux.

Specialiştii ne avertizează că preţul unui produs depinde nemijlocit de calitatea acestuia, astfel că dacă procuraţi o lenjerie cu 300 este posibil ca fibra sa nu fie suta la suta naturala. Dacă procuraţi o lenjerie de peste 500 de lei, aveţi tot dreptul să cereţi şi un produs de calitate înaltă. Cea mai bună calitate este satinul. Acesta este mai trainic pentru că ţesătura şi densitatea este mai mare, respectiv imprimarea desenului se ţine mai bine şi nu dispare în urma spălării. Nu trebuie să ne încredem doar în vânzător. Mai ales în pieţe puteţi vedea pe etichetă scris 100% mătase. Dar nu este adevărat, pentru că mătasea naturală se găseşte mai rar în Moldova. Costul unui singur set de lenjerie din mătase naturală ar costa câteva mii de lei şi nicidecum câteva sute de lei”, atenţionează managerul Art Casa.

Art Casa – un asortiment bogat şi accesibil

Art Casa este un magazin modern, care propune cumpărătorilor produse de cea mai înaltă calitate. Art Casa este deja de doi ani pe piaţa din Moldova şi vine cu o serie de inovaţii pentru clienţii săi. Astfel, aici veţi putea găsi plapumi şi lenjerii de pat din diverse stofe şi la preţuri accesibile, precum şi accesorii pentru bucătărie, seturi de lumânări parfumate şi difuzoare. Frumos ambalate produsele de la Art Casa pot fi un cadou binevenit pentru rude şi apropiaţi, tineri căsătoriţi.

„Când am început acest business nici eu nu atrăgeam o aşa mare atenţie lenjeriei de pat. Dar am înţeles ca lenjerie de pat, plapumă şi pernă bine aleasă poate conferi dormitorului nostru vitalitate de care avem nevoie,relaxarea, liniştea şi buna dispoziţie. Am ales să muncim în acest domeniu pentru că piaţa noastră este mai puţin diversificata in alegerea textilului pentru casa”, spune managerul Art Casa, care de curând s-a întors de la Expoziţia Canton Fair 109 din China, unde a stabilit noi parteneriate pentru a diversifica şi mai mult gama de produse.”

Cât priveşte preţurile, acestea sunt cele mai avantajoase din capitală. Prin urmare lenjeria coton-satin costă circa 450-530 lei, iar coton-jacard cu broderie – 990 lei. De asemenea Art Casa are o gamă largă de plapume. Plapumele cu fibre din aloe, spirulină, sau soia sunt recomandate persoanelor alergice. Ele sunt convenabile şi la preţ şi la calitate, variind între 720 şi 900 lei. „Algele îmbunătăţesc metabolismul celular,de asemenea sunt cele mai bune produse alimentare naturale, deoarece conţin o mulţime de proteine, vitamine, minerale, şi 9 tipuri de aminoacizi. Peretele celular al algelor este foarte subţire, astfel încât pielea umană cu uşurinţă poate absorbi toate aceste elemente. Ca urmare, absorbind această energie marină pielea se va simţi ca la un SPA de lux”, susţine Tatiana Butnaru. Plapumele costă de la 560- 1400 lei.

Magazinul Art Casa mai propune :
Prosoape de toate mărimile de la 30 la 155 de lei.
Mănuşi pentru bucătărie – 18-60 lei.
Şorţuri 45-140 lei .
Feţe de mese – 300- 670 lei.
Perne din puf de raţe şi gâscă, şi din microfibră la 150 lei.

Art Casa recomandă moldovenilor să procure protector pentru saltea. Este ceva nou, dar practic, care pe lângă faptul că protejează salteaua majorând termenul de folosinţă al acesteia, el menţine căldura.
De asemenea la Art Casa puteţi găsi uleiuri esenţiale, pernuţe mirositoare pentru lenjeria de pat, săpun vegetale, spray-uri rafinate care nu provoacă alergii şi măşti relaxante pentru somn. Mai mult decât atât Art Casa propune produse destinate hotelurilor, începând cu seturi complete pentru dormitor şi finisând cu unităţi aparte. Toate aceste produse sunt de calitate superioară care nu se uzează în timp.
Misiunea noastră este aceea de a vă ajuta să creaţi un spaţiu minunat, fără a uita de confort şi calitate.

Magazinul Art Casa
Adresa: Chişinău, bd. Moscovei, nr.2, tel: 49-60-51
Chişinău, c/c „UNIC”, bd. Ştefan cel Mare, 8, et. 1

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *