Varza este unul dintre cele mai comune şi mai ieftine alimente din bucătărie.
Varza proaspătă trebuie să aibă frunzele crocante, cu o culoare într-o nuanţă puternică. Culoarea acesteia variază de la purpuriu şi roşu la verde şi alb. Testează capul, acesta trebuie să fie ferm şi greu, fără pete maronii, negre sau zone moi. Nu cumpăra o varză dacă prezintă frunze îngălbenite, deoarece planta este deja trecută. Frunzele de la varza roşie şi albă sunt tari şi compacte. Frunzele de la alte tipuri de varză, precum Napa, trebuie să aibă un aspect sănătos, iar vinişoarele din frunze să fie bine definite. Frunzele exterioare puternic degradate pot fi un semn că planta a fost atacată de viermi sau alţi dăunători. Este mai bine să cumperi o varză întreagă decât una tăiată, deoarece, odată ce se taie, planta începe să-şi piardă din vitamine şi alte proprietăţi.
Pentru ca varza să reziste bine o perioadă lungă, trebuie să ştii două lucruri esenţiale. Varza se păstrează cel mai bine la rece. Numai astfel aceasta îşi păstrează conţinutul de vitamina C. De asemenea, varza nu trebuie tăiată decât în momentul în care decizi să o foloseşti.
Pune varza într-o pungă curată şi uscată, închide-o şi depoziteaz-o în frigider. Poţi să foloseşti sertarul sau spaţiul pentru legume. Dacă nu o tai, varza ar putea să se păstreze bine cel puţin o săptămână. Odată tăiată, însa, trebuie să o foloseşti la mâncare în maximum două zile. De asemenea, poţi pune varza tăiată în pungi de plastic sigilate pentru a le congela. Varza congelată se păstrează şi o perioadă de 10-12 luni. Înainte de a folosi varza, smulge frunzele de la suprafaţa căpăţânii şi arunca-le.
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
|
Sfânta Muceniţă Evdochia este prăznuită la data de 1 martie în Calendarul ortodox. Evdochia a trăit în cetatea Heliopolis, Liban, în vremea împăratului Traian.
( ) Citeşte tot articolulFelicitari de 1 Martie. Prima zi a primaverii poate fi un bun prilej de a le transmite, cu ocazia Martisorului, cele mai frumoase urari persoanelor dragi din familia ta, prietenelor sau colegelor.
( ) Citeşte tot articolulUn ulcer gastric poate să apară atunci când acidul din stomac erodează suprafata interioară a stomacului, formând o ulcerație dureroasă. Un ulcer gastric poate să apară doar în anumite condiții, principalul vinovat fiind o bacterie.
( ) Citeşte tot articolul