Actualitate

Cum să-ţi amenajezi casa în stil rustic

Dacă nu ai o asemenea casă, dar îţi place stilul rustic, poţi crea în locuinţa ta atmosfera visată, fără să întorci totul pe dos, ci doar cu mici trucuri de decor.

Colorate. Mai ţii minte ştergarele colorate care decorau camerele din casa bunicilor? Moda acestora a revenit, astfel că, dacă vrei să recreezi un colţ ca al bunicilor, foloseşte-le în câteva încăperi.

Un colţ de natură. La cât sunt de frumoase câmpurile cu flori, ar fi şi păcat să nu le folosim ca sursă de inspiraţie! Poţi combina accesorii vestimentare cu buchețele de flori, pentru un aranjament deosebit. Alege pălării, eşarfe/baticuri sau bijuterii din lemn pe care să le combini cu vaze din lemn pictate manual, iconiţe sau tablouri mici.

Dulapul-minune. Recondiţionează un dulap sau o comodă veche, astfel încât să înveselească încăperea.
– Şlefuieşte dulapul, ca să scapi de vopseaua veche. Foloseşte întâi o hârtie de granulaţie mai dură, iar la final una mai fină.
– Curăţă de praf, vopseşte, lasă să se usuce şi apoi vopseşte din nou, în modelul dorit.

Caută cele mai cochete piese de mobilier şi pentru baie. Alege pardoseala din lemn (există modele de parchet pentru baie sau substanţe care protejează lemnul) sau gresia rustică. De altfel, ramele din lemn patinat sunt ideale pentru încadrarea oglinzilor. Dacă spaţiul îţi permite, optează pentru o cadă cu picioruşe pe care s-o aşezi în mijlocul camerei.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *