Culinar.md

Curiozităţi culinare

 Alimentele bogate in calciu ne fac mai supli
Adolescentii care consuma mai multe produse bogate in calciu decat majoritatea, sunt mai supli. Cercetatorii din San Diego au analizat masa musculara a unui grup de fete cu varsta cuprinsa intre 9 si 12 ani care au notat detaliat alimentele consumate pe parcursul studiului. Acest studiu confirma cercetarile anterioare care demonstrau, la femeile intre 30 si 60 de ani, cresterea capacitatii organismului de a distruge grasimile, in conditiile unui consum crescut de calciu. Alimente bogate in calciu sunt laptele praf, cascavalul, branzeturile si anumite ape minerale. La acest rezultat s-a ajuns indiferent de forma de asimilare a calciului: alimente sau suplimente nutritionale.
Alimente bogate in vitamine
Pentru a sti care sunt alimentele care ajuta organismul sa-si refaca fortele, trebuie sa cunoastem cateva dintre acele legume si fructe care, nepreparate, ne ofera vitaminele de care avem nevoie. Trebuie tinut cont de faptul ca excesul alimentar duce la obezitate, boli si imbatranire prematura, si toate acestea pot fi simplu evitate. Deci iata ce trebuie sa mancam pentru a nu mai ajunge in vecinatatea farmaciilor.
Pentru vitamina A: morcovul, rosiile, spanacul, salata, patrunjelul verde, ceapa verde, mararul, adica legumele galben-portocalii si verde inchis.
Alimentele bogate in vitamina E sunt: germenii de cereale, uleiurile presate la rece din soia, porumb, floarea-soarelui, masline.
Vitamina C au: citricele, ardeiul gras, hreanul si macesul. Una din cele mai mari concentratii de vitamina C o are patrunjelul verde.
Calciu gasim in: iaurt, lapte, telemea, nuci, morcovi, varza, gulie, mere.
Pentru fier trebuie sa mancam: spanac, galbenus, cacao, stafide.
Ceapa este cea mai intrebuintata leguma
Ceapa este cea mai intrebuintata leguma din lume. Ceapa este si ea una dintre legumele vedeta ale alimentatiei umane si se bucura de o mare popularitate si in Romania. S-a constatat ca ceapa este leguma cel mai des intalnita in 100 de feluri de mancare diferite selectate din intreaga lume, figurand ca ingredient de baza in 96 dintre acestea!

Sursa: www.culinar.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *