Actualitate

Curtea de Apel a respins cererea lui Dorin Chirtoacă de recuzare a unui judecător

Preşedintele Grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a spus că se aştepta la o asemenea decizie.

„Cererea de recuzare a fost respinsă după cum şi ne-am aşteptat. Dorin Chirtoacă şi avocaţii săi folosesc dreptul lor procedural pentru a tergiversa procesul, dar nu au argumente juridice”, a declarat Chironda.

Mai mult decît atît, el susţine că, Partidul Liberal este în stare de panică şi caută căi legale şi mai puţin legale pentru a tergiversa procesul. „Aceşti oameni sînt în stare de orice. Ei înţeleg că este începutul sfîrşitului”, a adăugat preşedintele Grupului de iniţiativă.

Totodată, Victor Chironda crede că, apelul înaintat de Dorin Chirtoacă va fi respins de Curtea de Apel.

„Pînă completul de judecată nu se va expune, CEC nu ne eliberează listele de subscripţie. Sperăm că astăzi dosarul va ajunge la completul de judecată şi tot astăzi va fi examinat. Dar mai degrabă credem că acest lucru se va întîmpla săptămîna viitoare”, a conchis Victor Chironda.

Reamintim că, pe 1 august 2016, Judecătoria sectorului Centru a decis înregistrarea grupului de inițiativă pentru inițierea referendumului local pentru revocarea Primarului General al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, și a stabilit termenul calendaristic de 60 de zile pentru colectarea semnăturilor. Decizia însă a fost atacă de primarul Dorin Chirtoacă la Curtea de Apel Chişinău.

Tribuna.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *