Internațional

Cutreierând prin bloguri

Se satură lumea de Facebook?

Cristian Manafu

Facebook domină lumea reţelelor sociale şi se îndreaptă spre recordul de un miliard de conturi cu paşi… o clipă!… nu cu paşi foarte mari. La nivel mondial, a încetinit creşterea numărului de utilizatori, iar în UK, a treia ţară ca importanţă în lumea Facebook, reţeaua a „pierdut” 100.000 de conturi luna trecută.

Creşterea va continua evident, căci mai sunt teritorii de cucerit şi pieţe cu potenţial, inclusiv în România, unde momentan sunt 3.383.320 de conturi. „Unde se va opri Facebook?”, aceasta e întrebarea.

Când nu era glamour

Denis Graur



Când nu era glamour şi nimeni nu visa la clubul Drive, eu ascultam Jungle/Drum’n’Bass. Totul a început prin anul 1996.
„Mals” – primul club în care am fost. Acolo am văzut pentru prima dată platane şi clubberi adevăraţi. Prima dată am văzut club cu două nivele – la primul etaj era House Arena, în subsol era Break Arena. Eram şocat. Nu ştiam că în Moldova exista aşa ceva. Intrarea era 3-5 lei cu flyer şi 7-10 lei – fără.
Am început să vreau tare-tare să fiu şi eu clubber. Mi-a plăcut la nebunie ce am văzut în Mals şi nu m-am liniştit până nu am aflat de Hypnotic. Hypnotic a fost unicul club (de muzică electronică) underground adevărat din Chişinău. La petrecerile lor puteai nimeri numai dacă erai membrul clubului. Membru puteai deveni numai dacă te recomanda un alt membru.
Sunt sigur că în 2009 puţini ştiu ce-i asta Gabba Hardcore. Cu 12 ani în urmă, la Hypnotic se organizau petreceri unde se punea numai acest stil de muzică.
La Hypnotic am auzit pentru prima dată de Dj Shahash, Dj Smyle, Dj Love, Dj Gray şi de prima domnişoară Dj – Nata.
Pe 9 mai ’98 pentru prima dată am stat într-un club până la şase dimineaţa…

Eu vreau politiciene elegante!

Cristina Bazavan

De câteva zile, Realitatea tv bate câmpii speculativ şi răutăcios, din nou, despre ţinutele Elenei Udrea, Elenei Băsescu şi ale Ralucăi Ţurcanu. De ce poartă tocuri? Cum le sunt costumele? Ce pantofi şi-au mai cumpărat?
Domnilor, aveţi sechele comuniste, sindromul Elena Ceauşescu. Vreţi ca toate femeile din politică să arate ca Ana Pauker (foto); să fie îmbrăcate în fuste-saci, dacă se poate – în negru.

Hai să fim serioşi. E frumos ca o femeie să-şi pună în valoare feminitatea şi graţia prin vestimentaţie (de la croială până la culoare).
Problema nu e asta. Problema e dacă-şi permit (din lefurile/averile pe care le au) să-şi cumpere brandurile pe care le poartă. Şi, da, eu cred că-şi permit (cel puţin cele doua Elene, cu siguranţă).

Aşa că lăsaţi ipocrizia deoparte. Nu e un subiect de discuţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *