Actualitate

Cutremur în România, la miezul nopţii. Seismul s-a produs în zona Vrancea, la 137 kilometri adâncime

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), seismul s-a produs la ora 00.59, în judeţul Buzău.

Cutremurul a avut magnitunidea de 3,1 pe Richter.

De la începutul anului, în România, s-au produs 73 cutremure cu magnitudinea cuprinsă între 2,5 şi 3,5 pe Scara Richter.

Alte opt au avut o magnitudine mai mare, cuprinsă între 3,5 si 4,5 pe Scara Richter. Cel mai puternic seism din ultimii ani, a avut loc pe 24 octombrie anul trecut, şi a avut magnitudinea 5,8 pe Scara Richter.

Cutremur de 3,9 grade, în Buzău
În 12 aprilie, tot în Buzău, a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 3,9 pe Richter.

Iniţial, datele transmise de specialişti arătau că seismul a avut magnitudinea de 3,8 grade şi s-a produs la 150 de kilometri adâncime.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (14km), Covasna (38km), Întorsura Buzăului (40km), Vălenii de Munte (51km), Târgu Secuiesc (53km).

Cutremure de 3,8 grade s-au mai înregistrat în Buzău, în 29 ianuarie şi în 18 februarie. În 5 februarie s-a produs un cutremur de 3,9 grade, iar cel mai mare seism din acest an s-a produs în 9 ianuarie şi a avut magnitudinea de 4,4 grade, potrivit INFP.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *