Sport

Dansul cicliştilor la „VeloHora 2010”

Sărbătoarea „VeloHora 2010” a adunat peste trei mii de rutieri amatori care au participat la o cursă de ciclism cu o lungime de 20 km, ce s-a extins prin toate sectoarele Chişinăului. Participanţii la cursă au primit în calitate de echipament câte un maiou cu logoul „VeloHora 2010” şi câte o brăţară numerotată, în baza căreia au putut participa la o tombolă, drept premii servind trei biciclete Author. În finală, participanţii la cursă, alături de interpreta Nelly Ciobanu, au organizat în Piaţa Marii Adunări Naţionale o veritabilă horă moldovenească – VeloHora.

„Sărbătoarea „VeloHora 2010” este dorită, aşteptată şi solicitată! Trecătorii se apropiau de noi cu ochii radiind şi ne spuneau cât de minunată este această idee, care uneşte oamenii, care îi îndeamnă să se adune sub lozinca modului sănătos de viaţă, a aerului curat, atât de important pentru societatea noastră”, a remarcat Danil Balaban, reprezentantul organizatorului VeloHorei – apa minerală „Gura Căinarului”. Am desfăşurat VeloHora al doilea an consecutiv şi, văzând zâmbetele oamenilor, cunoscând impresiile lor, ne-am convins că această sărbătoare le este pe plac şi că ei aşteaptă o continuare a acesteia şi la anul viitor. Mai mult, anul curent la cursa noastră s-au alăturat şi oaspeţi din ţările vecine care au venit în R. Moldova anume cu intenţia de a vedea VeloHora”, a mai spus Danil Balaban.

Pentru organizarea competiţiilor şi a show-ului de ciclism care s-a desfăşurat cu acest prilej, „Gura Căinarului” a adus la Chişinău un veritabil parc german pentru executarea celor mai complicate figuri cicliste, precum şi un air-bag gigantic – BigBag, destinat exercitării celor mai sofisticate şi celor mai înalte salturi pe bicicletă. De asemenea, a fost echipat un teren special pentru proba de trial. În juriu au fost arbitri profesionişti din Ucraina şi Rusia, care şi-au demonstrat aptitudinile sportive şi în faţa spectatorilor moldoveni, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale. Conform rezultatelor competiţiilor, cei mai buni ciclişti moldoveni au fost premiaţi cu biciclete şi alte premii de valoare din partea brandului Author.

De asemenea, în cadrul „VeloHorei 2010” a fost organizat un concurs de fotografii la tema ciclismului, ai cărui învingători au primit în dar aparate de fotografiat din partea „Gura Căinarului”. Cei micuţi au participat la cursa de ciclism cu bariere, dar şi la concursul de desene pe asfalt cu genericul „Eu şi prietena mea, bicicleta”.

La buna organizare a evenimentului au contribuit Mişcarea Ecologistă din RM şi Ministerul Mediului. Parteneri ai manifestaţiei au fost marca Author, iar partener media principal – postul de radio Hit FM. Parteneri media – ziarul „Komsomolskaia Pravda v Moldove” şi TIMPUL, precum şi Internet-portalul AllFun.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *