Politică

De ce a plecat Sergiu Sîrbu din PCRM

Sergiu Sârbu este al 8-lea deputat care părăseşte PCRM timp de un an.

Astfel, Sergiu Sîrbu a declarat că motivele pentru care a luat decizia de a pleca sunt următoarele:

1. Părăsesc PCRM pentru că eu vreau să fac politică în continuare. Proiectul politic PCRM însă s-a incheiat. Partidul s-a transformat din proiect politic într-o maşinărie politică. Consistenţa unei organizaţii însă o dau oamenii, iar când oamenii sunt izolaţi, rămâne doar maşinăria.

2. În interiorul PCRM nu există dorinţa de reformare, dimpotrivă, se întreţine actuala atmosferă confuză, care bulveresează electoratul nostru.

3. Dorinţa mea de a participa la construirea unei stângi politice puternice nu poate prinde contur în PCRM, pentru ca acest partid doreşte să conducă singur ţara, în ciuda tendinţelor care arată clar scăderea partidului.

4. Am fost alături de PCRM în cele mai grele momente, nu mi-am părăsit colegii la greu, dimpotrivă. Dar nu pot să fiu alături de PCRM în momentul în care îşi abandonează conştient electoratul, în momentul în care în loc să facem o opoziţie constructivă, să determinăm guvernarea să revină la problemele oamenilor, noi arătăm ca un partid preocupat doar de conflicte interne şi externe.

5. Eu vreau să fac politică, nu jocuri politice. Am aşteptat mai bine de şase luni să văd dacă PCRM poate să redevină platforma politică în care să evoluez, am încercat cât am putut să schimb lucrurile din interior, dar PCRM-ul de astăzi este prea măcinat de lupte interne şi necunoscute. Iar atmosfera de suspiciune din interior, inhibă orice idee nouă.

INFO-PRIM Neo/Publika

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *