Sănătate

De ce e bine să mănânci ananas în fiecare zi

Beneficiile consumului de ananas
1. Este bogat în mangan, dar ce este manganul? Mineralul are un rol esenţial în producţia anumitor enzime esenţiale. Manganul este introdus în o serie de creme care au rolul de a regenera ţesuturile. Multe produse conţin şi vitamina B1, element-cheie pentru numeroase funcţii vitale ale corpului nostru. Pe lângă mangan, ananasul conţine şi fier, potasiu şi sulf, care ajută la generarea enzimelor ce potenţează activitatea hormonilor sexuali.

2. 100 de grame de ananas pe zi te feresc de bolile cardiace şi diabet. Vitamina C din ananas lupta cu radicalii liberi şi ajută la însănătoşirea celulelor noastre. Ananasul este recomandat persoanelor care au probleme cu cartilajele şi oasele. Şi cardiacii trebuie să mănânce ananas des că să îşi protejeze inima.

3. Ananasul are grijă de tiroidă. Fosforul şi calciul sunt utile pentru combaterea afecţiunilor tiroidiene şi ajută la vindecarea celulelor nervoase din corp.

4. Pielea ta îşi recăpăta elasticitatea. Îţi poţi prepară singură o crema pe baza de ananas. Tot ce trebuie să faci este să adaugi suc de ananas (nu mai mult de 50 de mililitri) cremei hidratante pentru corp. Amestecă bine crema cu sucul de ananas şi vei obţine remediul care ţine celulita la distanţă.

5. Ananasul este recunoscut pentru tratarea indigestiei. Bromelina ajută la digerarea proteinelor, mai ales dacă ele sunt combinate cu sosuri grase. Un suc de ananas după masă te scapă de manifestările neplăcute ale stomacului.

6. Adio, placă bacteriană! Clăteşte-ţi gură cu zeamă de ananas după fiecare spălare pe dinţi. Vitamina C din ananas însănătoşeşte gingiile şi previne depunerea reziduurilor alimentare la rădăcinile dinţilor. Cu alte cuvinte, cu ajutorul ananasului poţi avea o viaţă lipsită de carii.

7. Persoanele hipertensive e bine să consume ananas cât mai des posibil. Fructul curată pereţii arterelor, pe care se depune o presiune foarte mare, şi diminuează tensiunea. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *