Actualitate

De ce persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului

Lumea medicală încearcă să ofere răspunsuri pentru coronavirus. De la vaccin până la soluționarea problemei pe termen scurt, toată lumea caută o soluție în privința acestei pandemii. Doctorii se luptă să limiteze prăpădul pe care virusul îl face și au găsit o explicație pentru care persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului.

De ce persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului

Astfel, a devenit o certitudine faptul că acest COVID-19 nu ucide numai vârstnici. Și tineri, dar și copiii pot ajunge victime ale coronavirusului. Mai ales dacă aceștia suferă deja și de alte boli.

Cele mai predispuse în acest moment par a fi persoanele care au diabet sau boli cardiovasculare. De altfel, în România, cea mai tânără persoană decedată din cauza Covid-19 este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet.

COVID-19, problemă pentru întreaga omenire

În raportuldegardă.ro, doctorul Maria Corbu a explicat că similar altor viroze respiratorii (precum gripa), COVID-19 poate îmbrăca forme severe la persoanele în vârstă, care prezintă comorbidități precum boala cardiovasculară și diabetul.

Cu o prevalență estimată a diabetului de 11,6% în România, este important ca toată lumea să înțeleagă modul prin care diabetul poate influența evoluția infecției cu SARS-CoV-2, dar și măsurile care trebuie luate în rândul diabeticilor pentru a se proteja de infecție și de evoluția sa severă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *