De ce persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului

publicat în Actualitate pe 31 Martie 2020, 13:20

 

Lumea medicală încearcă să ofere răspunsuri pentru coronavirus. De la vaccin până la soluționarea problemei pe termen scurt, toată lumea caută o soluție în privința acestei pandemii. Doctorii se luptă să limiteze prăpădul pe care virusul îl face și au găsit o explicație pentru care persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului.

De ce persoanele cu diabet sau cu boli cardiovasculare sunt ţinte ale coronavirusului

Astfel, a devenit o certitudine faptul că acest COVID-19 nu ucide numai vârstnici. Și tineri, dar și copiii pot ajunge victime ale coronavirusului. Mai ales dacă aceștia suferă deja și de alte boli.

Cele mai predispuse în acest moment par a fi persoanele care au diabet sau boli cardiovasculare. De altfel, în România, cea mai tânără persoană decedată din cauza Covid-19 este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet.

COVID-19, problemă pentru întreaga omenire

În raportuldegardă.ro, doctorul Maria Corbu a explicat că similar altor viroze respiratorii (precum gripa), COVID-19 poate îmbrăca forme severe la persoanele în vârstă, care prezintă comorbidități precum boala cardiovasculară și diabetul.

Cu o prevalență estimată a diabetului de 11,6% în România, este important ca toată lumea să înțeleagă modul prin care diabetul poate influența evoluția infecției cu SARS-CoV-2, dar și măsurile care trebuie luate în rândul diabeticilor pentru a se proteja de infecție și de evoluția sa severă.