Actualitate

DECLARAȚIE. Traian Băsescu: „Kim Jong Un a murit. Sora lui îi revendică deja locul”

Băsescu afirmă că sora lui Kim Jong Un este interesată de cea mai înaltă funcție în statul nord-coreean, dar este greu pentru o doamnă să conducă atâția generali, mai ales în Coreea de Nord.

„Kim Jong Un a murit. Până când structurile militare decid urmaşul, rămâne incertitudinea. Personal, cred că militarii s-au săturat, depinde dacă au soluţie pentru că în Coreea de Nord, cu o asemenea putere militară, nu e uşor să numeşti un urmaş. Nu cred că un stat atât de militarizat cum este Nord Coreea nu are alternative militare. Problema este de frică. Au riscul să nu reuşească cei care au altă idee decât urmaşul. Or sora lui Kim Jong Un, cu certitudine, la ora asta revendică locul, dar până nu clarifică, vor lăsa incertitudini. Este extrem de greu să vii cu o femeie şefă peste atâţia generali”, a declarat Traian Băsescu la România TV, duminică seara.

Zvonurile privind presupusul deces al lui Kim Jong Un au fost lansate de un post tv din Hong Kong, iar potrivit unei reviste nipone dictatorul nord-coreean s-ar afla în „stare vegetativă”, în urma unei operații la inimă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *