Culinar.md

Desert de post: Pariziene cu mere

Aluat:
– o jumătate de kilogram de făină albă
– 8 grame de drojdie
– 300 de ml de suc proaspăt de portocale
– 150 de grame de zahăr
– un praf de sare
– 70 ml de ulei
– esenţă de vanilie
– coajă rasă de portocală

Umplutură:
– 6-7 mere mari
– 6-7 linguri de zahăr
– 6 biscuiţi simpli
– un pliculeţ de zahăr vanilat

Mod de preparare:

Drojdia se dizolvă în apă călduţă, alături de o linguriţă de zahăr. Peste ea se adaugă sucul de portocale, zahărul, coajă rasă de portocală şi esenţă de vanilie. Se formează un amestec omogen care se toarnă peste făină cernută în prealabil şi amestecată cu sarea.

Se frământă aluatul până ce se obţine o compoziţie elastică şi omogenă. Uleiul se încălzeşte uşor şi apoi se toarnă treptat peste aluatul deja obţinut. Se frământă în continuare. Aluatul se lasă apoi într-un loc cald, acoperit cu un prosop curat, să crească. După aproximativ o ora se împarte în bucăţi dreptunghiulare de aproximativ 80 de grame.

Pentru umplutură se mărunţesc biscuiţii într-un blender. Merele se curată şi se dau prin răzătoare (sau se taie cubuleţe), după care se pune deasupra lor zahărul şi se lasă 10 minute. Se scurg uşor şi se amestecă cu biscuiţii şi zahărul vanilat. Pe fiecare bucată de luat se pune o lingură de umplutură şi se rulează. Se aşează rulourile într-o tavă tapetata cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor până se rumenesc şi se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *