Actualitate

Dezvăluirea fostului premier italian: Un telefon către Putin a schimbat un titlu fals Russia Today

O convorbire telefonică cu președintele Rusiei Vladimir Putin pare să fi dus la modificarea unui titlu fals al televiziunii guvernamentale ruse Russia Today, care are o prezență puternică în spațiul european.

Dezvăluirea este făcută de fostul premier italian Matteo Renzi în cartea sa ”O altă cale. Idei pentru Italia de mâine”, scrie The New York Times.

Totul s-a întâmplat în 2016, în timpul campaniei pentru referendumul privind reforma constituțională, promovat de Renzi cu prețul funcției de prim-ministru.

Un miting pro-Renzi, chiar unul cu prezență ridicată, a fost catalogat de Russia Today drept o manifestație împotriva premierului.

Titlul fals și evident nefavorabil a fost rostogolit pe rețelele sociale de adversarii prim-ministrului, iar acesta l-a sunat pe Putin pentru a se plânge.

”Matteo, știi că nu ține de mine ce fac jurnaliștii”, i-a spus Puin, după un moment de tăcere. ”Dar voi încerca să te ajut”, a adăugat președintele Rusiei.

Două ore mai târziu, titlul a fost corectat.

Pasajul din cartea lui Renzi, scrie New York Times, arată că liderii europeni erau preocupați de influența mașinăriei Kremlinului cu săptămâni bune înainte ca subiectul să explodeze în SUA.

Reforma constituțională propusă de Renzi a picat la referendumul din 4 decembrie 2016, iar premierul și-a anunțat demisia.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *