Sănătate

Dieta cu fructe: slăbeşti un kilogram pe zi!

 În această perioadă fructele se găsesc din abundenţă şi, în afara faptului că o dietă cu fructe te ajută să slăbeşti, îţi şi revitalizează organismul care pe perioada iernii a avut parte de o alimentaţie greoaie.

În cazul în care te-ai decis să începi o dietă cu fructe, poţi alege varianta de 3 zile, în care trebuie să consumi doar acelaşi sortiment de fructe, fără alt aliment, şi să renunţi la consumul de cafea, cola sau băuturi acidulate. În aceste 3 zile vor fi eliminate toate toxinele din organism.

Dacă dieta cu fructe de 3 zile ţi se pare greu de ţinut, fiindcă nu ai voie să mănânci decât fructe, atunci poţi opta pentru dieta cu fructe de o săptămână, în care ai voie să consumi şi alte alimente. Tot o săptămână poţi ţine dieta cu fructe combinată, în urma căreia vei slăbi 5-7 kilograme. În cadrul acestei diete poţi consuma mai multe sortimente de fructe, dar şi produse alimentare permise.

Dieta de 7 zile

Micul dejun: o ceaşcă de cafea fără zahăr, 100 de grame de biscuiţi dietetici, 250 de grame de fructe de sezon, la alegere

Prânz: o porţie de supă de legume, 200 de grame de friptură de vită sau de pui la grătar, 250 de grame de fructe la alegere

Cină: o porţie de orez cu legume, alternativ cu o porţie de peşte slab la cuptor, un iaurt natural mic, 250 grame de fructe la alegere.

Dieta cu căpşuni

Dieta cu căpşuni are rezultate formidabile în detoxiferea organismului. De asemenea, îmbunătăţeşte digestia, creşte imunitatea şi te ajută să dai jos 2-3 kilograme. Aceste fructe sunt o sursă excelentă de potasiu, fier, magneziu, Omega-3, vitamina K, vitamina C (în procent mai mare decât portocalele) şi antioxidanţi.

Micul dejun: un ou fiert tare, o felie de şuncă slabă sau piept de pui fiert şi un shake preparat din lapte degresat şi opt căpşuni mari

Prânz: o porţie de supă-cremă de legume, ciuperci sau roşii, un piept de curcan la grătar şi un castron plin cu căpşuni proaspete.

Cină: o salată de fructe de sezon în care sunt incluse bineînţeles şi căpşunile, iar o dată la două zile poţi să mănânci şi file de peşte slab la grătar.

Dacă simţi nevoia unei gustări între mese poţi mânca iaurturi degresate în care pui trei sau patru căpşuni pasate sau ceaiuri de căpşuni.

Cura cu cireşe

Conţinutul bogat de apă (70%) din cireşe ne permite să mâncăm orice cantitate fără a ne îngrăşa. În plus, cireşele mai conţin şi vitamine, B1, B2 şi B6, care asigură organismului energia de care are nevoie.

Cura cu cireşe se ţine trei săptămâni, crescând progresiv cantitatea, de la 100 grame zilnic la 500 de grame. Cireşele se consumă dimineaţa, pe stomacul gol, fără a mai mânca altceva până la prânz. Când ai ajuns la cantitatea de 300 de grame pe zi, aceasta va fi împărţită în trei prize, pe care le consumi pe rând. Pentru ca dieta să dea rezultatele dorite, în timpul curei trebuie să mănânci numai preparate uşoare, atât la prânz, cât şi la cină. De asemenea, în această perioadă nu ai voie să consumi zahăr, grăsimi şi alcool.

Dieta exclusivă cu cireşe

Timp de trei sau patru zile pe săptămână vei mânca cireşe, aproximativ trei sau patru kilograme pe zi, fără alte alimente, doar apă minerală între mese. În restul zilelor de dietă din cursul săptămânii este permis consumul de proteine (carne de pui sau peşte), glucide (alte fructe dulci), dar şi lipide (peşte, ulei de măsline). Această dietă poate fi reluată în fiecare săptămână, căci oricum sezonul cireşelor este foarte scurt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *