Sănătate

Diete fără rezultat

Ceea ce trebuie să reţii este tocmai avertismentul pe care-l fac nutriţioniştii: dacă dieta respectivă nu te învaţă să mănânci sănătos şi să-ţi schimbi stilul de viaţă, n-ai de ce să te mai complici cu ea. De ce? Pentru că vei slăbi rapid şi vei scăpa de un anumit număr de kilograme, dar efectul nu persistă şi, în momentul în care revii la vechile obiceiuri alimentare, te vei îngrăşa la loc. În continuare, îţi vom prezenta câteva categorii de diete ce nu dau rezultate.

1. Dietele foarte sărace în calorii
Nu te baza pe dietele care nu-ţi permit să mănânci hrană ce îţi furnizează mai mult de 800 de calorii. De exemplu: dieta cu supă de varză, dieta cu grepfrut, dieta cu prăjiturele. De ce nu funcţionează pe termen lung: privează organismul de nutrienţi, determină scăderea masei musculare, dau peste cap metabolismul şi accelerează acumularea grăsimilor după ce renunţi la dietă.

2. Dietele sărace în carbohidraţi
În acest caz este vorba despre acele regimuri de slăbit, care limitează excesiv consumul carbohidraţilor. De exemplu: dieta South Beach, dieta Atkins. De ce nu funcţionează pe termen lung: pot conduce la cetoză, un proces care indică descompunerea proteinelor şi pierderea masei musculare. Observi rezultate la începutul dietei pentru că pierzi multă apă, însă pe termen lung nu vei reuşi să-ţi menţii greutatea corporală, mai ales în situaţia în care revii la vechile obiceiuri şi nu respecţi regulile unei alimentaţii echilibrate.

3. Dietele de „curăţare”
Sunt regimurile ce se bazează pe combinaţii de lichide cu ingrediente care accelerează metabolismul. De exemplu: The Master Cleanse sau dieta cu lămâie, dieta de detoxifiere Martha Vineyard. Nu funcţionează pe termen lung, deoarece alterează absorbţia mineralelor şi a vitaminelor, determină carenţe de calciu, privează organismul de nutrienţi, pot cauza dureri de cap şi senzaţie de slăbiciune, iar efectele pe care le obţii în primele zile sunt de scurtă durată, pentru că te vei îngrăşa la loc după ce renunţi la dietă.

4. Dietele cu suplimente pentru slăbit
E vorba de acele suplimente alimentare, care garantează că stimulează metabolismul sau că scad pofta de mâncare. Dar nu este chiar aşa – înainte de toate, pentru că majoritatea acestor suplimente care promit să facă minuni nu au fost testate suficient pentru a ne asigura că le putem folosi în siguranţă.

Cum poţi să slăbeşti sănătos şi să menţii rezultatele?
Dacă urmăreşti o slăbire rapidă şi alegi una dintre dietele de mai sus, nu vei obţine rezultate pe termen lung. Slăbeşti, e adevărat, dacă revii la obiceiurile alimentare pe care le aveai înainte, kilogramele se vor întoarce. Prin urmare, cea mai bună cură de slăbire este adoptarea unui regim alimentar sănătos şi echilibrat, care conţine cât mai multe legume, fructe, seminţe, nuci, grăsimi sănătoase, carbohidraţi complecşi, carne slabă şi leguminoase (fasole, mazăre, năut, linte, soia). Nu privi aceste obiceiuri ca pe ceva temporar, ci include-le în stilul tău de viaţă, acompaniindu-le cu multă mişcare fizică. 

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *