Actualitate

Directorul CNA va fi ales de Parlament

Directorul CNA, va fi numit în funcție cu votul majorității din Legislativ, la propunerea a cel puțin 20 de deputați, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități. Mandatul directorului Centrului Național Anticorupție va fi de cinci ani, fără posibilitatea numirii pentru un alt mandat.

Astfel, în proiect se propune abrogarea prevederilor de selectare a candidaților prin concurs, care este organizat de Comisia juridică, numiri și imunități. În lectura finală a fost acceptat amendamentul care prevede că revocarea din funcție a directorului se dispune, cu votul majorității deputaților aleși, la propunerea a cel puțin unei treimi din numărul parlamentarilor, cu avizul pozitiv al Comisiei juridice, numiri și imunități.                                                                                                             
De asemenea, proiectul descrie și cazurile de revocare. Autorii astfel va fi posibilă implicarea plenară a CNA în realizarea strategiei privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2021-2024 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia și exercitarea atribuțiilor în domeniul combaterii corupției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *