Ultima oră

Doar 35 de voturi pentru demiterea lui Leancă

Moţiunea a fost depusă săptămâna trecută de deputaţii comunişti, care au acuzat guvernul de trădarea intereselor statului prin negocierea şi parafarea Acordului de asociere cu UE. În discursul său în parlament, Iurie Leancă a respins aceste acuzaţii, menţionând că Republica Moldova va avea doar de beneficiat în urma asocierii şi apropierii de Uniunea Europeană.

În acelaşi timp, Iurie Leancă a amintit că până nu demult şi Partidul Comuniştilor opta pentru integrarea europeană a ţării.

Majoritatea parlamentară a sprijinit continuarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. De asemenea, preşedintele parlamentului, democratul Igor Corman a chemat opoziţia să renunţe la intenţia de a demite guvernul şi să participe la procesul de europenizare a ţării.

Pe de altă parte comuniştii au criticat modul în care guvernul a negociat Acordul de asociere susţinând că apropierea de Uniunea Europeană nu ar corespunde intereselor Republicii Moldova. Deputatul PCRM, Igor Vremea

Amintim că Republica Moldova a parafat acum două săptămâni Acordul de asociere cu Uniunea Europeană pe care speră să-l semneze până în luna septembrie 2014. De asemenea, cetăţenii moldoveni ar putea obţine anul viitor şi dreptul de a călători fără vize în Uniunea Europeană.
 
Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *