Atitudini

Dodon – pe calea cea bună

Majoritatea lor aveau, inevitabil, cuvântul Dodon în titlu. O să fiu şi eu conformist acum, dacă vorbesc despre sondaje – cuvântul Dodon e necesar în titlu.

Într-adevăr, surpriza datelor Barometrului de Opinie Publică, dat publicităţii marţi, 15 mai, de către Institutul de Politici Publice e poziţia grupului sau, mă rog, partidului lui Dodon. În rest, totul e relativ la fel: Voronin, Filat, Lupu, Chirtoacă, Ghimpu… A apărut şi preşedintele Timofti, dar asta nu e o surpriză, e o normalitate.

Dar să revin la surpriză. Care aproape pare din scenariul primarului Dorin Chirtoacă, pe când lucra redactor-şef la emisiunea Surprize, surprize. Dodon nu mai este în top. Chiar dacă a schimbat multe becuri prin cartiere, a făcut multe promisiuni, chiar dacă a făcut-o pe poştaşul şi ne-a băgat în poştă ziare publicitare cu pagini întregi de autointerviuri, cum doar Jim Morrison făcea.

Nu doar Dodon ar trebui să plângă, văzând acest sondaj, ci toată grupa, pardon, partidul. Pentru că, dacă acum ar avea loc alegeri, Partidul Socialiştilor ar câştiga aproape 0%. Şi când mă gândesc că Dodon a avut susţinători care au pompat în el bani cu nemiluita, aproape că mi-e milă de el. Cum le va explica Dodon finanţatorilor săi că e foarte aproape de 0%? Poate doar cu lacrimi. Dar, după cum ştim, Moscova nu crede în lacrimi.

Dar să vă spun o parabolă din zilele noastre. Vă mai amintiţi cum Dorin Chirtoacă a dat jos de pe un gard un rahat? Nu se ştie prin ce acrobaţie rahatul a ajuns aşa de sus, exact ca Dodon în sondajele trecute. Fără mare publicitate, fără mulţi bani – Chirtoacă a dat jos rahatul doar cu o mişcare ageră. Atât. Şi Dodon nu mai există în sondaje, deşi urcase tot cu acrobaţii.

Dodon nu se lasă oricum. El ne lămureşte căderea prin sacrificiul lui pentru popor. Aşa că vă dau un sfat: dragi cetăţeni, aveţi grijă de gardurile voastre. Sau împrieteniţi-vă cu primarul Dorin Chirtoacă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *