Actualitate

Dodon după audierile în dosarul Energocom: „Nu port nicio vină. Nici bănuit nu pot fi în acest dosar”

Dodon acuză guvernarea de intentarea unui dosar la comandă, pentru a le arăta cetățenilor tentative de reformare a justiției. Potrivit acestuia, scopul aducerii sale în fața procurorilor este de a mușamaliza adevăratele probleme ale țării.

„Dacă actuala conducere a țării crede că odată cu chemarea mea mai des la Procuratură, vor scădea prețurile la gaz și la energia electrică în Republica Moldova greșește amarnic. Când apare problema ca societatea, poporul este nemulțumit de creșterea prețurilor în urma incompetenței Guvernului lor, ei mă cheamă la Procuratură. Le spun încă o dată, toate încercările de a schimba agenda publică prin astfel de show-uri și justiție televizată, nu vor aduce rezultate. Eu nu mă ascund, vin, discut, prezint informațiile pe care le-am obținut suplimentar”, a spus Dodon.

Igor Dodon are statut de bănuit în dosarul Energocom. Asupra lui planează suspiciuni că ar fi facilitat intermedierea procurării energiei electrice din Ucraina în perioada 2008-2009, când exercita funcția de ministru al Economiei. Potrivit expertului în domeniul energetic, Sergiu Tofilat, suma prejudiciului adus statului ar fi de peste 14,5 milioane de dolari, scrie realitatea.md.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *