Actualitate

Dodon îi raportează lui Putin că: „nu are de gând să se întâlnească cu Petro Poroşenko”

 Relațiile lui Igor Dodon cu cei doi vecini ai Republicii Moldova – România și Ucraina sunt înghețate chiar din momentul alegerii sale în funcția de președinte.

Liderul de la Condrița, ex-membru al partidului comunist, un românofob notoriu a acuzat România de „tendințe expansioniste”, anunțând că dorește să refacă așa numita „Moldova Mare”. Recent, ziarul TIMPUL a relatat despre organizarea de către Liderul de la Condrița, în complicitate cu un grup de elemente staliniste, a unei diversiuni pseudo-științifice de „sărbătorire” aniversarea a "660 de ani de la întemeierea Statului Moldovenesc"

Relațiile lui Igor Dodon cu Ucraina au fost distruse iremediabil după ce Liderul de la Condrița a declarat că peninsula Crimeea „De facto, este un teritoriu al Federației Ruse”.

Datorită slugărniciei față de Kremlin, Dodon este văzut în exterior ca personaj politic marginal, aservit lui Putin și total izolat pe plan extern. Singura destinație în care Liderul de la Condrița practică „turismul politic” lunar este Chișinău – Moscova.

Grație acestor călătorii luare, Liderul de la Condrița a ajuns să fie subiect de bancuri în presa de la Moscova și pe rețelele de socializare. Utilizatorii ruși își pun problema, dacă Dodon mai revine pe acasă, sau doarme undeva pe la un hostel din Moscova.

Recent, cunoscutul ziarist ucrainean Vitaly Portnikov scria despre disprețul lui Vladimir Putn pentru Igor Dodon: „Putin îl disprețuiește pe Dodon, la fel cum îl desprețuia pe Ianukovici”.

Un alt jurnalist ucrainean, Dmitri Gordon l-a catalogat pe liderul de la Condrița ca fiind „un agent de influență al Federației Ruse, cumpărat pe bani murdari”

Departamentul Politic TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *