Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:04
Abonamente

UE / Nato 26 Mai 2017, ora 08:06

Donald Trump vrea intensificarea cooperării cu UE şi este preocupat de efecte negative ale Brexit asupra SUA. Donald Tusk: Rămân unele probleme în relaţia cu Washingtonul

Marime Font

Preşedintele Donald Trump a pledat pentru intensificarea cooperării între Statele Unite şi Uniunea Europeană în domeniul economic, al securităţii şi combaterii terorismului, dar, potrivit unor surse citate de agenţia Reuters, liderul american a exprimat preocupare privind efecte negative ale Brexit asupra SUA. 

După ce Donald Trump s-a întâlnit cu lideri ai Uniunii Europene, Casa Albă a transmis următorul comunicat: "Au discutat despre provocările comune în combaterea terorismului internaţional. Au convenit asupra necesităţii de a colabora pentru aprofundarea cooperării în domeniul securităţii prin combaterea reţelei teroriste Stat Islamic, a radicalizării şi ameninţărilor".

"Statele Unite şi Uniunea Europeană trebuie să aprofundeze relaţiile economice puternice; de asemenea, există necesitatea protejării sectoarelor industriale din SUA şi UE de concurenţa incorectă", precizează Preşedinţia Statelor Unite, referindu-se probabil la activităţi ale Chinei.Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a explicat că există probleme care persistă.
"Am fost de acord în multe privinţe, în primul rând asupra necesităţii combaterii terorismului. Dar unele probleme rămân deschise, precum situaţia climei şi relaţiile comerciale", a afirmat Donald Tusk după ce s-a întâlnit, alături de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu Donald Trump.

Un purtător de cuvânt al lui Jean-Claude Juncker, un susţinător puternic al proiectului Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), a evidenţiat necesitatea intensificării schimburilor comerciale. "Intensificarea cooperării comerciale este o situaţie avantajoasă pentru ambele părţi. S-a stabilit iniţierea acţiunilor pentru un plan comun în domeniul comerţului", a spus oficialul CE.

Surse: Donald Trump este preocupat de efectele Brexit asupra SUA

Potrivit unui funcţionar UE citat de agenţia de presă Reuters, Donald Trump i-a spus lui Jean-Claude Juncker că este preocupat că americanii ar putea pierde locuri de muncă în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană în anul 2019. "A exprimat îngrijorare că în Statele Unite s-ar putea pierde locuri de muncă din cauza Brexit", a explicat oficialul european, sub protecţia anonimatului.

sursa: mediafax.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md