Astăzi 16 Februarie 2020, Duminică - Ultima actualizare la ora 22:12
Abonamente

Actualitate 26 Iulie 2019, ora 19:52    Din editia print

Dosarul Primăriei Durleşti capătă amploare

Marime Font

O nouă cauză penală vizează un teren despre care se spune că nici nu există, deși are doi stăpâni și două adrese

Noi episoade ar putea să apară în dosarul Primăria Durlești, pornit în anul 2014, care se află pe rol la Judecătoria Chișinău. Deși acum trei ani această cauza penală avea 20 de volume a câte 250 de pagini și în ea figurau 11 inculpați, numărul părților vătămate ar putea depăși în scurt timp cifra de 20. Învinuiţii, printre care ex-primarul de Durlești, Nicolae Crudu, și foști funcționari ai primăriei, sunt acuzați în mare parte de falsificare a documentelor și preluarea ilicită a terenurilor. Cu toate acestea, surse din Primăria Durlești, care au solicitat să le păstrăm anonimatul, nu exclud că fostul primar ar putea scăpa de pedeapsă, pentru că ar oferi pământuri inclusiv oamenilor legii care îl cercetează.
Între timp ies la iveală infracţiuni similare, săvârşite la Durleşti chiar şi înainte de 2007, când Nicolae Crudu a devenit primarul localităţii. La sfârșitul anului 2018, Inspectoratul de Poliție Buiucani a pornit o cauză penală, care ar putea fi conexată la dosarul Primăriei Durlești. Cauza a fost intentată conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 361, alin. 2, lit. b al Codului Penal, pe faptul confecționării și folosirii documentelor oficiale false, care au condus la tranzacţii fictive cu un teren de 0,06 ha, în sumă de peste 25 de mii de euro.  

Timp de 20 de ani, n-a ştiut că primăria i-a dat pământ

Iniţial, în 1999, primăria Durlești a repartizat acest teren, destinat construcţiilor, lui Sergiu Frînea. Oficial, imobilul avea numărul cadastral temporar 0121000374 şi era situat pe adresa 1 Stradela Unirii, 13. Ciudat faptul că Frînea, deşi solicitase de la Primărie încă în anii ’80 să i se dea pământ pentru a-şi ridica o locuinţă, a aflat tocmai acum o săptămână că cererea i-a fost admisă.

„Prima dată aud, poate ați încurcat ceva. Eu am avut doar două terenuri agricole și le-am vândut cu cinci mii de lei. Trebuia să primesc și un loc pentru construcții de la Primărie. Am scris cerere prin 1988-1989, când lucram la Gheorghe Morgoci, care a fost director al Regiei Transport Electric. El mi-a spus că o să mă ajute, dar n-am primit nimic. Pe urmă, când era Crudu primar, am scris cerere pentru băiatul meu, ca să aibă unde trăi, dar tot n-am primit răspuns. Ei poate l-au scris pe mine și l-au vândut cuiva”, presupune Sergiu Frînea.

Loading...


Potrivit extrasului de la Cadastru, în septembrie 2005, Sergiu Frînea a vândut terenul de pe str. 1 Calea Unirii, 13, lui Igor Brânzilă. Când a aflat de la noi despre aceasta, bărbatului nu-i venea să creadă. „Niciodată nu am auzit de Brânzilă. Aș vrea să-l văd în ochi”, ne-a asigurat el. În acelaşi timp, Frînea a negat categoric şi faptul că ar fi făcut procură cuiva pentru a-i vine vreun bun imobil. „Mergea hoția atunci, nu mai înțelegeai nimic. Cu toți băștinașii așa se poartă – le luau pământurile celor care scriau cerere și le vindeau străinilor”, menționează Frînea.

Cumpărătorul a plătit 8000 de euro unui străin

Igor Brânzilă, cumpărătorul terenului, este originar din s. Șișcani, r-nul Nisporeni și se află de ani buni în Grecia. El afirmă că a decis să cumpere acest teren, deoarece fratele său are un loc în vecinătate. Tranzacția de vânzare-cumpărare ar fi avut loc printr-un intermediar, pe nume Andrei Șișcan, și l-ar fi costat 8000 de euro, iar pe Frînea nu l-a văzut niciodată. Dar prin 2008-2009, își amintește Brânzilă, când a început să pregătească un proiect pentru construcții, a aflat nici mai mult, nici mai puţin că pământul său nici nu există. Recent el s-a adresat în judecată, pentru a-și face cumva dreptate.

Menţionăm că Victor Morgoci, fiul lui Gherghe Morgoci, a fost timp de mai mulţi ani preşedinte al Comisiei Funciare a Consiliului Local Durleşti, comisie care avea un rol foarte importat în atribuirea ilegală de terenuri. Iar Andrei Şişcan, potrivit altor surse din primăria locală, ar fi fost de asemenea implicat în astfel de scheme, iar în prezent, fiind cercetat penal, este fugar.

Igor Brânzilă a fost informat că imobilul pentru care a cheltuit aproape zece mii de euro nu există, deoarece, din 5 februarie 2004, terenul său se suprapune cu un altul. La acea dată, Primăria Durleşti a atribuit abuziv lotul respectiv soţilor Maria şi Pavel Lupu, schimbându-i numărul cadastral (0121120541) şi adresa (str. Unirii, 15). Într-o interpelare a ofițerului de urmărire penală al IP Buiucani, Roman Batâr, către Primăria Durlești se confirmă că cele două terenuri reprezintă de fapt același bun imobil, fiind însă înregistrat după diferiți proprietari. Mai mult, sursele noastre de la Primăria Durlești susțin că atribuirea pământului pentru familia Lupu a fost imposibilă la acea dată, din simplul motiv că decizia din 5 februarie 2004 a avut în vedere înregistrarea masivă. „Prin această decizie, au fost înregistrate proprietăţile deja existente ale mai multor durleşteni, dar sub nicio formă nu puteau fi repartizate terenuri”, au precizat reprezentanţi ai Primăriei Durleşti.

Același teren, distribuit socrilor primarului și vândut cu 18 mii de euro

La acea vreme, Nicolae Crudu nu deţinea încă funcţia de primar, fiind consilier local, însă implicarea sa în acest caz pare a fi evidentă. Potrivit mai multor surse din Durleşti, Maria şi Pavel Lupu sunt socrii acestuia. Actele de la Cadastru arată că, în decembrie 2004, soţii Lupu au înregistrat terenul pe numele lor, cu noua adresă şi noul număr cadastral.

Astăzi, Pavel Lupu nu mai este în viaţă, iar soţia sa spune că nu-şi aminteşte nimic despre un astfel de teren. Cel mai probabil, familia Lupu a fost doar folosită în această schemă, pentru că din numele celor doi soţi acționa, de fapt, în baza unei procuri cu substituire, nepoata lor Diana Crudu, fiica lui Nicolae Crudu. Prin urmare, în februarie 2006, Diana l-a împuternicit printr-o altă procură pe un oarecare Anatolii Zop (care a figurat în mai multe tranzacţii în interesul familiei Crudu) să vândă pământul de pe str. 1 Calea Unirii, 15. Contractul de vânzare-cumpărare a fost încheiat în aprilie 2006, iar cumpărătorul a fost Vasile Şchiopu, domiciliat în s. Cioburciu, r-nul Ştefan Vodă. Acesta spune că i-a plătit lui Zop pentru procurarea imobilului 18 mii de euro.

„Voiau să facă parc acolo”

În 2014, Șchiopu a înstrăinat același teren cumătrului său Ştefan Copiimulţi, verișorul lui Grigore Copiimulți, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Buiucani. Acesta, la rândul său, aflând la Cadastru că lotul mai are un proprietar, și anume Igor Brânzilă, a renunțat la noua sa achiziție și i l-a restituit-o lui Șchiopu. Cel din urmă a depus o plângere la poliție, în baza căreia a și fost intentat dosarul penal.

„Când am cumpărat terenul de la Zop, m-am dus și am verificat la Cadastru, și mi-au spus că nu are nici o problemă pământul. Pe urmă s-a depistat că este și al doilea stăpân. Mie Copiimulți mi-a spus despre aceasta, pentru că el a vrut acolo să-și construiască o casă. Mai târziu am aflat și despre implicarea Dianei Crudu, și despre faptul că Zop se ocupa cu vânzarea și cumpărarea pământurilor, el era cu gașca ceea din Primărie și cred că știa ce se întâmplă”, menționează Vasile Șchiopu. Avocatul său, Andrei Habravan, consideră că ilegalitățile în cauză nu puteau fi comise fără acordul și participarea organului cadastral din Durlești și a primăriei locale.

Întrebat cum a aflat despre acest teren, Ștefan Copiimulți, ne-a răspuns ca și Igor Brânzilă: „El nici nu exista”. „Când îmi făceam planuri de proiectare, o domnișoară de la Cadastru mi-a spus că lotul meu se suprapune cu un altul. M-am interesat și la Primărie, dar mi-au spus că pe acest teren voiau să facă parc, fiindcă lotul e prea abrupt și l-au scos din vânzare”, ne-a relatat Copiimulți.

„Nici un imobil nu poate fi atribuit la doi proprietari”

Astfel, în prezent, în urma acţiunilor ilegale ale Primăriei Durleşti, terenul în cauză are două adrese şi numere cadastrale, precum şi doi proprietari, Igor Brânzilă şi Vasile Şchiopu. Deși au cheltuit împreună pentru acest pământ 26 de mii de euro, niciunul dintre aceștia nu se poate folosi de el și ambii speră la ajutorul justiției.

Inginerul cadastral al Primăriei Durlești, Alexandru Colomeeț, spune că este imposibil ca același teren să aibă două numere cadastrale, chiar dacă primul dintre acestea este convențional. „În baza de date de la Cadastru, numerele convenționale sunt înregistrate și astfel niciun imobil nu poate fi atribuit la doi proprietari”, a precizat inginerul. Tot el a dat asigurări că, într-o localitate, poate fi construit un parc doar în urma deciziei Consiliului local. La rândul său, fostul inginer cadastral din Durlești, Leonid Cristal, susține că numerele convenționale nu sunt arătate pe harta cadastrală.

Din păcate, n-am reușit să aflăm la ce etapă se află urmărirea penală, Roman Batâr, ofițerul de urmărire penală pe acest caz, a refuzat să ne răspundă la întrebări, motivând că nu înțelege despre ce vorbim și că se află în concediu până în octombrie. În același timp, reprezentanți ai Primăriei Durlești ne-au spus că, de fapt, concediu lui Batâr ar trebui să se încheie zilele acestea.

Actualul primar de Durlești, Eleonora Șaran, susține că pe numele foștilor angajați ai primăriei sunt intentate circa 60 de dosare penale. Ea speră că în sfârșit dreptatea va triumfa și regretă că predecesorii săi au folosit locuitorii orașului în încercarea de a se îmbogăți, ignorând deseori cu desăvârșire factorul uman. „Lucrurile nu mai puteau merge așa, a venit timpul ca justiția să-și spună în sfârșit cuvântul”, a menționat primarul.
Pământul cu două adrese este în prezent abandonat. În jurul lui se ridică case, iar pe el crește iarbă de un metru. Din aceste motive, dar și pentru că este într-adevăr abrupt, acest lot nu poate fi de folos nici măcar pentru copii care nu au unde să bată mingea.


„Eu nu cunosc nimic”

Menţionăm că Diana Crudu este în prezent consilier local independent la Durleşti. În afară de aceasta, ea face şi afaceri agricole, deținând cel puțin 95 de terenuri în Durlești, dintre care 17 sunt înscrise pe firma sa „Eldi-Co”. Iar 28 de terenuri au fost cumpărate de fiica primarului de la tatăl său, după ce Nicolae Crudu a fost pus sub învinuire.
Nicolae Crudu pledează nevinovat şi afirmă că familia sa a început să cumpere terenuri în Durlești până a deveni el primar, când soția sa muncea în Italia. „Unii veneau pur și simplu și mă rugau să le cumpăr loturile, pentru că înainte ele nu interesau pe nimeni”, ne-a spus fostul primar în cadrul altui material despre dosarul Primăriei Durleşti. „Am făcut 100 de tranzacții, dar am numai 30 de hectare. Am recurs la aceasta doar pentru a-mi consolida terenurile”, a menționat, la rândul său, Diana Crudu.
O altă persoană implicată în scheme similare este Valentina Olan, fost inginer cadastral și specialist pe amenajarea teritoriului la Primăria Durlești. TIMPUL a scris acum doi ani că această funcționară ar fi participat la deposedarea de un teren al polițistului Vladimir Struțescu, care de asemenea figurează ca victimă în dosarul Primăria Durlești. Surse din instituția vizată ne-au spus că recent Olan a fost eliberată din funcție, însă ea și-a luat concediu medical din aceeași zi și astfel ordinul de demisie i-a fost suspendat. Solicitată atunci de redacția noastră, Valentina Olan a spus că „noi trăim în țara minunilor, dar eu nu cunosc nimic”. De data aceasta, nici ea, nici fostul primar Vasile Roșca, nu ne-a răspuns la apeluri.

 

Un articol de: Mihaela Culcinschi Contactează autorul
 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 16 Februarie 2020, ora: 10:17

 Autorităţile ieşene investighează moartea suspectă a unui copil de şase luni, originar din Republica Moldova, care ar fi fost sufocat, din greşeală, de mama sa. Tatăl bebeluşui este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 16 Februarie 2020, ora: 09:07

Consiliul Politic Național al PD și-a reales astăzi vicepreședinții și membrii Biroul Executiv, și a discutat „conceptul de resetare” al formațiunii. Andrian Candu nu se regăsește printre vicepreședinții PD.

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 16 Februarie 2020, ora: 08:54

Horoscopul zilei de 16 februarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 16 februarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 16...

( ) Citeşte tot articolul

Moldova 16 Februarie 2020, ora: 08:14 de Silviu Tănase

De ce mint „experții” /// Socialiștii lui Dodon sunt adevărata EXTREMĂ DREAPTĂ

De ce mint „experții” /// Socialiștii lui Dodon sunt adevărata EXTREMĂ DREAPTĂ Din editia print

Ștefan Gligor, „expertul juridic” cu studii la ULIM afirmă la emisiunea „POLITICĂ” moderată de Natalia Morari la Tv8 că unioniștii sunt de extremă dreaptă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 10:06

Viorel Morari: Procurorul care a scris denunțul s-a ocupat de cazul Țuțu. Acționează din răzbunare

Viorel Morari: Procurorul care a scris denunțul s-a ocupat de cazul Țuțu. Acționează din răzbunare

Fostul procuror șef al Procuraturii Anticorupție vine cu primele declarații după eliberarea sa din arest preventiv. Viorel Morari susține că procurorul care a scris denunțul pe numele său ar fi acționat din răzbunare. Mai mult, acesta s-a ocupat de dosarul lui Constantin Țuțu cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 08:54

Calități și defecte la interviu: cum să te prezinți

Calități și defecte la interviu: cum să te prezinți

Urmează să ai interviul pentru jobul visat și te temi de întrebările care vor veni din partea reprezentantului angajatorului? Cu siguranță că acestea nu vor fi ușoare, însă încrederea în tine cântărește mult. Deși nu putem știi cu exactitate care vor fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 08:45

Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile - FOTO

Prognoza METEO pentru următoarele 7 zile - FOTO

Sâmbătă sunt posibile ploi slabe în nord și centru, iar în sud vremea va fi destul de însorită. Maximele termice ale zilei vor fi de 6..8 grade Celsius. La noapte termometrele vor indica până la -3.. – 5 grade.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 08:38

Preşedintele GERMANIEI vrea o apropiere a UE de Rusia

Preşedintele GERMANIEI vrea o apropiere a UE de Rusia

Frank-Walter Steinmeier, preşedintele Germaniei, a pledat, în discursul rostit la începerea Conferinţei de Securitate de la München, pentru intensificarea cooperării Uniunii Europene cu Rusia, criticând abordarea unilaterală a Administraţiei Trump. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 08:02

Cum pot obține statutul de rezident în Marea Britanie până la Brexit

Cum pot obține statutul de rezident în Marea Britanie până la Brexit

Aproape o jumătate de milion de români, printre ei și moldoveni care dețin cetățenia română, au aplicat pentru statutul de rezident în Marea Britanie până la Brexit. Un număr de 498.700 de români au aplicat până la la 31 ianuarie 2020 pentru statutul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:56

O minoră, adusă la Chişinău cu elicopterul Smurd. A căzut încercând să-şi facă un selfie

O minoră, adusă la Chişinău cu elicopterul Smurd. A căzut încercând să-şi facă un selfie

O tânără de 17 ani a căzut, de la etajul întâi, după ce s-a urcat pe pervazul geamului pentru a se fotografia. Victima este basarabeancă, dar îşi face studiile la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, din Suceava.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:48

Igor Dodon, mesaj OBRAZNIC către ambasadori UE: „Unii dintre voi mi se pare că sunteți membri ai PAS cu DA , nu dezinformați Bruxelles-ul”

Igor Dodon, mesaj OBRAZNIC către ambasadori UE: „Unii dintre voi mi se pare că sunteți membri ai PAS cu DA , nu dezinformați Bruxelles-ul”

Președintele țării acuză unii ambasadori UE, acreditați la Chișinău, că ar dezinforma Bruxelles-ul și capitalele europene în privința activității Guvernului Chicu. Declarația a fost făcută într-un episod al emisiunii sale pe Youtube, „Președintele Răspunde”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:22

Scandal sexual în Franța. Benjamin Griveaux se retrage din cursa pentru primăria Parisului

Scandal sexual în Franța. Benjamin Griveaux se retrage din cursa pentru primăria Parisului

Candidatul partidului aflat la putere în Franţa şi-a anunţat retragerea din competiţia pentru primăria Parisului. Anunţul a fost făcut chiar de Benjamin Griveaux care a spus că prin acest gest vrea să-şi protejeze familia şi partidul din care face parte.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:16

Egiptul confirmă primul caz de CORONAVIRUS din ţară; persoana afectată este cetăţean străin

Egiptul confirmă primul caz de CORONAVIRUS din ţară; persoana afectată este cetăţean străin

 Egipt a confirmat vineri primul caz de coronavirus din această ţară adăugând că persoana afectată este un cetăţean străin care a fost plasat în izolare într-un spital, informează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:07

Ce este POSTUL intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

Ce este POSTUL intermitent și cum te-ar putea ajuta să trăiești mai mult

Abținerea de la mâncare timp de 16 până la 18 ore pe zi ar putea fi esențială pentru tratarea unui număr mare de afecțiuni medicale, chiar dacă trebuie să vă antrenați pentru a face față foamei. Postul intermitent poate reduce tensiunea arterială, te scapă de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:03

Uniunea Europeană caută variante de a umple golul finanaciar lăsat de Marea Britanie

Uniunea Europeană caută variante de a umple golul finanaciar lăsat de Marea Britanie

Președintele Uniunii Europene a propus vineri să completeze gaura lăsată de Marea Britanie în următorul buget pe termen lung al blocului, cu venituri dintr-o nouă taxă pe materiale plastice și fonduri din comerțul cu emisii de carbon, notează Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Februarie 2020, ora: 07:02

Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Românii se căsătoresc mai târziu și divorțează mai greu

Românii se căsătoresc la vârste mai înaintate faţă de acum 30 de ani şi divorţează mult mai greu, un semn al schimbărilor fundamentale prin care a trecut societatea românească după Revoluţia din 1989, se arată într-o analiză realizată de compania de...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 15 Februarie 2020, ora: 06:58

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 15 FEBRUARIE 2020. SCORPIONII DEVIN CUCERITORI

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 15 FEBRUARIE 2020. SCORPIONII DEVIN CUCERITORI

Horoscopul zilei de 15 februarie 2020 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 15 februarie 2020 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 15...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 20:38

Filat îi dă o replică lui Igor Popa: Aștept să prezint probe despre cum m-a „reprezentat”

Filat îi dă o replică lui Igor Popa: Aștept să prezint probe despre cum m-a „reprezentat”

 Fostul premier al R. Moldova, Vlad Filat, vine cu o reacție la Plângerea Penală depusă de fostul său avocat, Igor Popa, la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania. Filat scrie pe pagina sa de Facebook că „abia așteaptă să aibă oportunitatea să prezinte...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 18:13

Istoria și semnificația Zilei Îndrăgostiților. De ce îl sărbătorim pe Sfântul Valentin?

Istoria și semnificația Zilei Îndrăgostiților. De ce îl sărbătorim pe Sfântul Valentin?

De Ziua Îndrăgostiților, oamenii din întreaga lume sărbătoresc dragostea. E ziua în care oameni își arată dragostea și afecțiunea față de ceilalți trimițând cărți, cadouri, flori și ciocolată. O sărbătorim în fiecare an, pe 14 februarie. Anul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 18:09

Cum prepari siropul de usturoi. Te scapă de răceli și întărește sistemul imunitar

Cum prepari siropul de usturoi. Te scapă de răceli și întărește sistemul imunitar

Amestecul dintre usturoi, miere și oțet de mere face minuni pentru organism. Siropul întăreșste sistemul imunitar, scade tensiunea și reduce nivelul colesterolului „rău”. De asemenea, te scapă de răceli și infecții, de durerile provocate de artrită și de durerile...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 17:07

Românii l-au transformat pe Brâncuși într-o bătaie de joc și asta a făcut un mare rău sculpturii

Românii l-au transformat pe Brâncuși într-o bătaie de joc și asta a făcut un mare rău sculpturii

Ne amintim de părintele sculpturii moderne ca de un sfânt, un dac adevărat, suflet de român, vertical, curat. Bleah. Ieri, într-o conferință de presă, cântăreața pop Irina Rimes a fost desemnată de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, noul ambasador al Zilei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 17:01

14 persoane au fost trimise în judecată în dosarul tinerilor germani ținuți în sclavie în Maramureș

14 persoane au fost trimise în judecată în dosarul tinerilor germani ținuți în sclavie în Maramureș

DIICOT a dispus, vineri, trimiterea în judecată a 14 persoane, printre care se află soţii Schumann Bert Sieghard şi Schumann Babett, dar şi un asistent social, în dosarul tinerilor germani ţinuţi în sclavie într-un centru din localitatea Vişeu de Sus, județul...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 16:55

EURO 2020: Peste 28 de milioane de solicitări de bilete la campionat

EURO 2020: Peste 28 de milioane de solicitări de bilete la campionat

Peste 28 de milioane de solicitări de bilete au fost înregistrate până acum pentru meciurile de la EURO 2020, primul Campionat European desfăşurat în 12 ţări de pe continent, un nivel de interes nemaiîntâlnit până acum, potrivit unui comunicat al...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 14 Februarie 2020, ora: 16:39

Compania MOLDCELL, vândută pentru 31,5 milioane de dolari. Cine este noul beneficiar

Compania MOLDCELL, vândută pentru 31,5 milioane de dolari. Cine este noul beneficiar

Compania Telia Company a anunțat că își vinde acțiunile deținute în compania Moldcell. Compania Fintur Holdings B.V. (Fintur), deținută în întregime de compania Telia Company, a ajuns la o înțelegere în vederea vânzării cotei sale de 100% de...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)