UE / Nato

Dronele americane MQ-9 Reaper au ajuns la baza aeriană din Câmpia Turzii

Un detașament de aeronave fără pilot MQ-9 Reaper și circa 90 de militari din cadrul Forţelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii este dislocat, în următoarele luni, în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii.

Americanii vor executa misiuni de informații, supraveghere și cercetare în sprijinul operaţiilor NATO, iar Forţele Aeriene Române vor asigura sprijinul tehnic, operațional și logistic necesar desfăşurării misiunilor pe toată perioada dislocării acestora în România.

„Prezenţa aliaților americani pe teritoriul ţării noastre reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare şi evaluare a capacităţii de luptă, activităţile desfăşurate în comun fiind un element cheie în creşterea nivelului de interoperabilitate dintre cele două părţi”, transmite Ministerul Apărării Naționale.

Cooperarea dintre SUA și România contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale.

Drona MQ-9 Reaper este capabilă să efectueze misiuni de zbor comandate de la distanță sau autonome și este dezvoltată de General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI), în principal pentru US Air Force.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *