Ultima oră

Dumitru Diacov despre o posibilă fuzionare PDM cu partidul lui Voronin

„Deocamdată nu există discuţii serioase la acest subiect. Eu demult am spus că Moldova are nevoie de o coagulare a forţelor politice. Am vorbit deja de mulţi ani că este nevoie de o stângă unită şi nu doar Partidul Democrat şi Partidul Comuniştilor, sunt şi alte formaţiuni care promovează stânga europeană. Procesul de fuzionare este foarte anevoios, destul de complicat, de aceea teoretic, noi privim pozitiv unificarea forţelor politice şi crearea unui grup sănătos”, a declarat Dumitru Diacov.

„Dacă e să vorbim, acum, eu cred că mai degrabă va fi vorba de formarea unui bloc. Am înţeles că domnul Voronin a vorbit în lumina unor posibile alegeri anticipate. Deci în cazul unor posibile alegeri anticipate nu este posibil de realizat o fuziune, de aceea trebuie să vorbim despre coagularea forţelor politice – să avem o stângă unită, sănătoasă, bazată pe nişte principii europene clare şi aici e problema şi a viziunilor politice în ceea ce priveşte cursul Republicii Moldova”, a mai spus Dumitru Diacov.

În cadrul unei emisiuni televizate Vladimir Voronin a declarat că, în cazul alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor anticipate, nu exclude fuzionarea PCRM cu PDM. Liderul comunist a mai spus că ar accepta funcţia de preşedinte al ţării în anumite condiţii şi este gata să facă coaliţie în Parlament cu partide de centru-stânga.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *