Actualitate

Dungaciu: “România trebuie să facă, pentru prima dată, investiţii consistente în Republica Moldova”

Dan Dungaciu a subliniat că proiectul României în raport cu Republica Moldova trebuie să fie unul "mai concret".

"România trebuie să facă pentru prima dată investiţii. Nu are nicio investiţie consistentă în Republica Moldova. Investiţiile pe care România trebuie să le pregătească trebuie să fie gândite ca o strategie de stat", a declarat Dan Dungaciu, la emisiunea "Jocuri de Putere", de la Realitatea TV.

Totodată, acesta a amintit că împrumutul venit din România nu se poate acorda decât după încheierea unui acord între Republica Moldova şi Fondul Monetar.

"Nu vorbim despre Republica Moldova aşa cum vorbim despre alt stat. Din punctul acesta de vedere, fotografia zilei arată aproape dezolant. Banca Naţională a Republicii Moldova mai are rezerve de 700-800 de milioane. FMI nu a închieiat un acord cu Republica Moldova. Împrumutul venit din România nu se poate acorda decât după încheierea unui acord cu Fondul Monetar", a mai precizat Dan Dungaciu.

Republica Moldova trebuie scoasă "din zona strictă de politică externă", a menţionat Dan Dungaciu, adăugând că ţara de peste Prut nu mai stă "în vizorul nemilos al Federaţiei Ruse". "Federaţia Rusă nu-şi permite să facă în Republica Moldova ceea ce ar fi făcut în Ucraina", a explicat profesorul Dungaciu, la Realitatea TV.

Sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *