Actualitate

După ce a vizitat R. Moldova, Donald Trump l-a concediat pe consilierul pentru securitate naţională John Bolton

 ”Noaptea trecută l-am informat pe John Bolton că serviciile sale nu mai sunt necesare la Casa Albă. Am fost în dezacord puternic cu multe dintre sugestiile sale, ca şi alţi membri ai administraţiei”, a scris Trump pe Twitter, adăugând că va numi un înlocuitor săptămâna viitoare.

Bolton, un oficial de frunte al politicii externe, de orientare dură, a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi este cunoscut pentru că l-a presat pe preşedinte să adopte o poziţie fermă în domenii precum Coreea de Nord. Bolton, principalul arhitect al politicii dure faţă de Iran, a susţinut o abordare mai fermă şi în relaţiile cu Rusia şi Afganistan.

Consilierul, numit în aprilie 2018, în locul lui H.R. McMaster, a intrat uneori în conflict cu secretarul de Stat Mike Pompeo, unul dintre apropiaţii lui Trump.

Bolton a scris pe Twitter: ”Mi-am oferit demisia noaptea trecută, iar preşedintele Trump a spus ”hai să vorbim mâine”.

Trump a glumit uneori în legătură cu imaginea bătăioasă a lui Bolton, afirmând în timpul unei întâlniri în Biroul Oval că ”John nu a văzut niciodată un război care să nu îi placă”.

Amintim că Prim-ministrul Maia Sandu a avut   o întrevedere cu John Bolton, consilierul Preşedintelui SUA pentru securitate naţională în data de 29 august 2019.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *