Ultima oră

După „Ziarul de Gardă”, O nouă clonă-diversiune atacă TIMPUL

Ca şi în cazul cu „Ziarul de Gardă”, „Timpul Chişinăului” reproduce cu exactitate designul, logo-ul, corpul literei şi rubricile din „TIMPUL de dimineaţă”. Mai mult, autorii fiţuicii au utilizat fotografia editorialistului Constantin Tănase, publicând cu semnătura lui un articol de analiză.

„Este un procedeu primitiv, folosit ca „tehnică electorală”. Nu falsul în sine mă deranjează (cititorii noştri nu vor înghiţi momeala), ci „lejeritatea” cu care sunt puse în circulaţie asemenea falsuri într-un stat pretins de drept. Recent acest procedeu s-a aplicat faţă de „Ziarul de Gardă”. Din câte ştiu, autorii falsului umblă liberi printre noi, nesancţionaţi. Cât timp îi trebuie poliţiei ca să-i înşface de guler şi să le dea peste degete, conform legii? Ce falsuri trebuie să mai apară ca poliţia să devină (mai) operativă şi eficientă? Mă mai gândesc că, dacă în RM se învârt atâţia bani, de ce să nu ne aşteptăm ca într-o bună… noapte să înceapă a emite o falsă TV? Şi, în sfârşit, încă o întrebare, tot retorică: posibilitatea apariţiei în continuare a diferitor falsuri, nu numai ziaristice, nu afectează imaginea şi securitatea acestui stat?”, astfel a comentat Constantin Tănase noua diversiune mediatică. „Marian Lupu şi Vlad Filat trebuie împuşcaţi, ca nişte câini – ce ziceţi de un asemenea titlu de o şchioapă într-un ziar de la Chişinău? E imposibil? Nu, deloc. Dacă moda „falsurilor ziaristice” nu va fi curmată, dacă autorii lor nu vor fi prinşi şi pedepsiţi, iar sponsorii lor din umbră nu vor fi scoşi din cursa electorală, ne putem aştepta şi la aşa ceva”, a mai comentat Constatin Tănase.
„„Timpul Chişinăului” e un atac dur asupra PLDM. Condamnăm vehement această strategie ilegală de luptă în campania electorală. Mai mult, asemenea acţiuni aduc prejudicii de imagine şi discreditează şi mass-media”, a declarat ieri dimineaţă, în cadrul unui briefing, coordonatorul staff-ului electoral al PLDM, Vadim Pistrinciuc. Potrivit lui, PLDM va sesiza Procuratura Generală, MAI şi CEC în legătură cu apariţia celui de-al doilea fals mediatic – falsuri care, apropo, sunt o premieră pentru campaniile electorale de la noi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *