Astăzi 21 Septembrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la 20 Septembrie 2018
Abonamente

Criza 16 Noiembrie 2011, ora 12:26

Economia României a crescut în T3 cu 4,5%, depăşind cu mult estimările

Marime Font

 
 
 

Economia României a urcat în trimestrul trei cu 4,5% comparativ cu acelaşi trimestru din 2010, după ce faţă de trimestrul doi acesta a avansat cu 1,9%, arată estimările "semnal" ale Institutului Naţional de Statistică (INS).

Acesta este cel mai puternic avans economic trimestrial de la începutul lui 2010 până în prezent. Analiştii intervievaţi de Ziarul Financiar au estimat că economia României va accelera în trimestrul al treilea, cu un ritm cuprins în intervalul 2,6- 3%, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, evoluţia fiind susţinută de producţia agricolă bună, dar şi de creşterea industriei şi revenirea construcţiilor în teritoriul pozitiv.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele Traian Băsescu a anunţat o cifră de creştere economică pe T3 2011, de 3%, după o rundă de discuţii cu misiunea FMI prezentă la Bucureşti pentru a treia evaluare a acordului cu România. Cele mai importante creşteri s-au înregistrat în agricultură, 12%, construcţii, 10% şi turism, 19%, după cum a indicat preşedintele.Anul 2011 a început destul de bine, cu o creştere a PIB de 1,7% în primul trimestru comparativ cu acelaşi interval din 2010. Totuşi, în trimestrul al doilea a urmat o încetinire a ritmului anual, indicator la care se uită pieţele externe şi agenţiile de rating, la 1,4%.

La nouă luni, Produsul Intern Brut (PIB) a crescut comparativ cu perioada corespunzătoare din 2010 cu 2,6%.

Estimările "semnal" ale INS sunt publicate de institut mai devreme cu aproximativ 40-45 de zile decât cele provizorii. Pentru trimestrul trei, în variantă provizorie, va fi publicat Produsul Intern Brut în data de 6 decembrie.

Sursa: ZF.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul