Ultima oră

ECONOMIE – ROMÂNIA. Afacerile Continental autrecut de 2,3 mld. euro

Cifra de afaceri cu­mu­lată a celor şapte com­panii ce alcă­tu­iesc grupul Conti­nen­tal în România a ur­cat anul trecut cu 14% faţă de anul an­terior, la 2,3 miliarde de euro sau peste 10,2 miliarde de lei. Dacă toa­te cele şapte divizii ar fi concen­trate într-o singură companie, Con­tinental ar fi pe locul trei în topul celor mai mari companii din România, după Automobile Dacia şi OMV Petrom. Ca grup însă, Con­tinental rămâne în continuare de­păşit de companii precum OMV Petrom, grupul Renault, dar şi grupul Rompetrol.

Raportat la nivel mondial, activitatea din Româ­nia a nemţilor a reprezentat anul trecut 5,9% din cifra de afaceri totală a concernului german, de 39,2 miliarde de euro în 2015.

Mai mult, cu 16.500 de salariaţi cât avea la finalul anu­lui trecut, activitatea din România a nem­ţilor reprezintă aproape 8%.

„Continental România are în plan in­ves­tiţii de peste 160 de milioane de euro în 2016. Din­tre acestea, cele mai mari sunt plănuite în Timi­şoara, Sibiu, Braşov şi Iaşi. Printre pro­iectele noi derulate de Continental în Ro­mânia anul acesta se numără extinderea fa­bricii de com­po­nen­te electronice din Timi­şoara“, a spus Chris­tian von Albrichsfeld, directorul general al grupului Continental în România.

Continental a investit anul trecut 130 de milioane de eu­ro pe piaţa locală pentru a dezvolta sisteme pen­tru maşinile autonome ale viitorului.

În plus, anul acesta compania va supli­menta cu încă 1.000 de salariaţi numărul total al anga­ja­ţilor, ajungând la un total de 17.500 de oameni, foarte aproape de Grupul Renault care are un total de 18.000 de salariaţi. În ca­drul companiei aproape 5.000 de ingineri dez­voltă produse şi software pentru mobi­litatea viitorului.
 
Sursa: Zf.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *