Sănătate

Efectele florilor de tei asupra organismului

Recent s-a descoperit că florile de tei cresc rezistenţa non-specifică a organismului, ele fiind un remediu excelent împotriva gripei şi răcelii, în special la copii.

Încă de la apariţia primelor simptome trebuie administrate 2 sau 3 căni de înfuzie pe zi insa la copiii pana in 14 ani doza trebuie sa fie mai mica, de o cana pe zi. Infuzia cu ceai de tei scade tensiunea nervoasa, combate anxietatea, si ajuta la dormit. Datorita efectului relaxant, in combinatie cu bioflavonoidele, ceaiul sau infuzia de tei este un excelent remediu pentru hipertensiune arteriala si tot din cauza acestui efect calmant este recomandat si pentru linistirea copiilor hiperactivi.

Pentru a obtine un potential maxim din punct de vedere al substantelor active, florile de tei trebuie culese imediat dupa inflorire,la 1-2 zile dupa ploaie, pe vreme insorita, si apoi trebuie uscate la umbra.

Florile de tei conţin mucilagii, uleiuri esenţiale, taninuri, glucozide, flavonoide, zaharuri, mangan şi vitamine. Mucilagiile din florile de tei au efect emolient în contact cu membranele sistemului digestiv şi de aceea sunt folosite pentru a trata probleme digestive ca indigestie, greaţă sau diaree.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *