Actualitate

Elicopter SMURD – salvare SPECTACULOASĂ după ce un bărbat a căzut de la 30 m în Cheile Turzii

În jurul orei 13,00 am fost solicitaţi, printr-un apel de urgenţă, să intervenim pentru a salva un bărbat, care se pare că a căzut de pe un versant din Cheile Turzii. Au fost alertate o autospecială cu echipamente de salvări de la înălţimi, un echipaj SAJ, elicopterul SMURD de la Jibou şi serviciul salvamont din Cheile Turzii.

Se pare că bărbatul, în vârstă de circa 30 de ani, a căzut de la o înălţime între 20 – 30 m şi s-a oprit într-un punct intermediar de pe versantul drept, dinspre Mihai Viteazul spre Petreşti. Echipajul salvamont a ajuns la bărbat, i-a acordat primul ajutor şi l-au pregătit pentru a fi ridicat cu nacela elicopterului.

Echipajul elicopterului SMURD a reuşit să-l preia pe bărbat şi să-l aducă la un nivel mai uşor accesibil, unde se încearcă stabilizarea lui pentru a fi transportat la spital’, se arată într-o informare a ISU Cluj. Potrivit sursei citate, intervenţia a avut un grad ridicat de risc şi a fost, în cea mai mare parte, ‘meritul echipajului Salvamont şi al elicopterului SMURD’, potrivit Agerpres.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *