Actualitate

Energia EOLIANĂ, 30% din consumul de electricitate din România

Topul cantităţii de energie produsă este condus de Germania, 319 GWh, Urmată de Marea Britanie (173 GWh) şi Spania (172 GWh). România ocup locul opt, cu 46 GWh.

Pe întreg continantul energia eoliană a asigurat 17,4% din cererea de electrictate (1.049 GWh din generatoare terestre şi 227 GWh din generatoare offshore).

Potrivit unui studiu WindEurope realizat la începutul anului, investiţiile în energie eoliană în UE au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani.

WindEurope arată că investiţiile în noi proiecte eoliene în UE s-au diminuat cu 19% în 2017, până la 22,3 miliarde euro, de la un record de 27,5 miliarde euro în 2016.

Investiţiile mai mici efectuate anul trecut au finanţat însă construcţia unor noi capacităţi record de 11,5 GW, în creştere faţă de 10,3 GW în 2016.

Germania, ţara care a renunţat la o mare parte din producţia tradiţională de energie, mizând pe energii verzi, a fost cel mai mare investitor în energia eoliană în 2017, urmată de Marea Britanie.

UE dispune acum de capacităţi totale instalate de producţie a energiei eoliene de 169 GW. În ţara noastră, producţia realizată în decembrie de parcul eolian CEZ ar fi putut asigura energia pentru 46.000 de case, timp de un an.

În aprilie, parcul eolian de la Fântânele (Constanţa) a atins recordul în privinţa energiei verzi, generând peste 12 GWh de energie verde, transmite WindEurope.

O turbină eoliană cu putere mare, ce poate genera până la 150 KWh energie pe zi în zonele cu vânt constant şi alimentează lejer o casă sau o fabrică, dacă se folosesc acumulatori pentru stocare, costă circa 66.000 de lei, scrie esolar.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *