Ultima oră

Este Kim Jong Un adevăratul fiu al liderului nord-coreean Kim Jong Il?

Ultimele zile au scos la iveală încă o dată cât de puţin ştie lumea despre regimul de la Phenian. Dictatorul nord-coreean Kim Jong Il, 68 de ani, a convocat o reuniune extrem de rară a Partidului Muncitorilor şi l-a prezentat pe fiul său Kim Jong Un, în vârstă de 26 sau 27 de ani, ca succesor.

Dar nu totul este ceea ce pare să fie, comentează publicaţia germană. Nu este sigur că bărbatul care apare în fotografiile oficiale este într-adevăr Kim Jong Un, adică fiul liderului despre care se spune că s-ar fi aflat la studii la Berna, în Elveţia.

Aceasta înseamnă că fie nu este fiul care se presupune că şi-a făcut studiile la Berna şi al cărui portret în semiprofil a fost publicat în întreaga lume, fie tânărul bucălat care tocmai a fost făcut general cu patru stele de Kim Jong Il nu este Kim Jong Un.

Deci, cine este bărbatul care a fost ales succesor al dictatorului cu evidente probleme de sănătate? se întreabă publicaţia germană.

Aşa-numiţii ‘kimologi’ din Seul, Tokio şi Beijing analizează mecanismele ascunse ale structurii de putere din Coreea de Nord. Problema este că mulţi dintre ei îşi continuă propria agendă, fac referiri la surse dubioase şi se contrazic în mod constant.

Există un consens larg că Kim Jong Il, cunoscut în Coreea de Nord ca fiind ‘conducătorul iubit’, care i-a succedat tatălui său Kim Il Sung (‘Marele Lider’) în 1994, a suferit un preinfarct în 2008 şi a fost nevoit să se retragă câteva luni de la guvernare.

Cel puţin un expert japonez crede că liderul nord-coreean Kim Jong Il a murit cu mult timp în urmă şi în prezent sunt folosite dubluri ale acestuia. Alţii speculează de câteva luni un iminent transfer de putere. Kim Jong Un a fost considerat ca fiind favoritul la conducerea Coreii de Nord.

Dar este acesta elevul care a trăit sub pseudonim şi care primea constant vizite de la diplomaţi nord-coreeni, este el chiar fiul cel mic al liderului nord-coreean şi a cărui mamă a fost o dansatoare născută în Japonia? Sau numai un frate vitreg? Sau poate chiar fiul unui alt membru al conducerii nord-coreene? se întreabă din nou publicaţia citată. Mulţi ‘kimologi’ consideră că nu contează într-adevăr cine este tânărul în cauză deoarece va intra într-un aparat de putere format de rudele mai în vârstă. Sora lui Kim Jong Il a fost de asemenea ridicată la rangul de general de patru stele. Soţul acesteia este considerat a fi mentorul tânărului Kim Jong Un.

Sursa: RL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *