Moldova

Eugen Doga: „Soluţia este una: Chirtoacă – primar!”

– Chişinăul este oraşul unde mi-am făcut studiile şi unde mi-am început cariera. Fiind de peste Nistru, aici am înţeles cine sunt, am învăţat mai bine limba mamei. Este adevărat că şi atunci noi mergeam pe contrasens, deşi în mod normal omul merge după Soare. Noi însă mergeam împotriva Soarelui – spre Răsărit…

– Acum, în aceste alegeri locale, încotro mergem?
– Eu unul mi-am făcut alegerea. Trebuie să-l votăm pe Chirtoacă, pentru a păstra continuitatea. El merge pe calea cea dreaptă – spre Europa.

– Adică să ne păstrăm iubirea, parafrazând genericul spectacolului dvs. din 15 mai de la Palatul Naţional…
– Fără iubire nu facem nimic. Viaţa se ţine numai pe iubire. Este un minereu sfânt pentru noi, chiar dacă uneori e banalizat şi uitat. Iubirea este o taină pe care fiecare trebuie s-o poarte în sine.

– De ce optaţi pentru Chirtoacă?
– Este o personalitate extraordinară, care a făcut multe pentru noi. E tânăr, inteligent şi plin de viaţă. La vârsta de 32 de ani – cu studii la Sorbona! Câţi avem noi cu studii la Sorbona? Dar şi înainte de Sorbona avea studii temeinice. Când învăţa la Iaşi, îmi povestea odată, toţi se duceau la fotbal, iar el se încuia în casă şi citea. E un om care ştie ce-şi doreşte şi luptă pentru a-şi atinge scopurile propuse. Toate spectacolele mele, inclusiv cel intitulat „Păstraţi iubirea”, le-a organizat el. Aici, în Salonul muzical din casa mea, a făcut foarte multe lucruri bune: a schimbat acoperişul, a tencuit pereţii. Toţi marii artişti de peste Prut – Radu Beligan, Florin Piersic, Tudor Gheorghe – sunt aduşi la Chişinău cu suportul Primăriei. Şi n-o face de dragul distracţiei, ci pentru cultură. E un donator spiritual, care orientează lumea spre frumos. În patru ani a făcut multe: a construit mansarde, ne-a dat căldură, a asfaltat străzi, a salvat oraşul de mirosul urât ce a persistat ani de zile. A schimbat aspectul oraşului. Cei care acum umblă cu soluţia, timp de opt ani, cât au fost la putere, n-au făcut aproape nimic. Dorin Chirtoacă este foarte receptiv la toate doleanţele locuitorilor. În cei patru ani, Chirtoacă ne-a convins că este un stăpân puternic şi priceput al oraşului. Ce să mai alegem? Pe cei care umblă cu soluţia şi cu declaraţii goale? Ei, profesionişti?.. Dacă da, poate în domeniul minciunii.

– De ce, totuşi, această „singură soluţie”: Chirtoacă – primar?
– Pentru că, din toată lista, el este cel mai demn şi mai bun pentru funcţia de edil al capitalei. Chiar dacă n-ar fi fost primar până acum, ar fi meritat să-l alegem… Este omul cu orientare modernă, cu adevărat europeană. Noi suntem în centrul Europei. Îl voi susţine cu un singur vot, dar îl voi da cu multă încredere şi cu mare dragoste.

– Unele sondaje îi acordă şanse mari de a câştiga din primul tur…
– Ar fi minunat să se întâmpla astfel. Îmi doresc foarte mult să câştige din primul tur, fiindcă un eventual tur doi le-ar da comuniştilor o pauză, ca să o folosească în scopurile lor mişele. Ei au tehnologii moderne, dar pline cu minciuni. Mă întristează faptul că în provincie mai sunt susţinuţi comuniştii. Sătenii noştri sunt oameni cu credinţă în Dumnezeu, de la sapă şi, dacă li se spun uneori minciuni, ei le cred. Şi noi, intelectualii, umblăm cu îndoieli. Aş vrea ca măcar la Chişinău să nu avem aceste îndoieli. Chirtoacă este singura persoană care nu poate fi contestată.

– Ce i-aţi sfătui pe chişinăuieni în cazul de faţă?
– Să vină la urne. Să lase lenea pentru alţii. Să vină la urne şi să voteze pentru primarul Dorin Chirtoacă. Deoarece comuniştii sunt foarte mobilizaţi. Acolo este disciplină şi frică. Să ne scuturăm de frică şi să votăm împotriva comuniştilor!

– Credeţi că, măcar după aceste alegeri, vom scăpa de Dodon şi de dodoniţi?
– Dodon este o mare nenorocire pe capul nostru. Trebuie aruncat din car.

– Credeţi în victoria lui Chirtoacă?
– Cum să nu cred?! Este energic, tânăr, e capabil să facă multe pentru municipiu. A adus peste o sută de troleibuze şi le-a înlocuit pe cele sovietice. Vrea să asambleze aici troleibuze, dar şi tractoare, creând astfel locuri de muncă, pentru ca tineretul să nu plece la cules căpşuni în străinătate. Îi doresc să câştige şi sunt convins că va câştiga. Toate vorbesc despre faptul că el e cea mai potrivită candidatură pentru acest post. A făcut multe. Să-i oferim posibilitatea să continue ceea ce a început. Să nu schimbăm caii la mijloc de drum, nici căruţa. Suntem deja într-un car bun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *