Moldova

EUobserver: Serviciile secrete ruse colaborează activ cu radicalii de dreapta din Ungaria

„Rusia sponsorizează în mod activ mișcările europene populiste și de dreapta, creand în Europa o rețea de aliați, care simpatizează Rusia. Scopul principal al Moscovei este crearea de noi zone de instabilitate de-a lungul frontierelor UE … revizuirea frontierelor, provocarea de conflicte interetnice și intrenaționale… spargerea unitatii UE în ceea ce privește politica de sancțiuni împotriva Rusiei”, – susține materialul editorial.

Ținta strategică principală a sponsorizărilor Rusiei este Ungaria.

„Serviciile speciale rusești lucrează în mod activ cu organizații precum Garda Noua Maghiara (UJ Magyar Garda), Mișcarea de tineret a șaizeci și patru de districte (Hatvannegy vármegye Ifjúsági Mazgalom), Armata Tinerilor (Betyarsereg), Mișcarea maghiara de auto-apărare (Magyar Onvedelmi Mozgalom) și organizația “Lupii” (Farkasok). Ele organizează pregătiri paramilitare pentru membrii săi, adesea cu implicarea personalului militar din Rusia sau a atasatilor militari ruși în calitate de instructori „, se spune în material.

Aceste organizații sau activiștii lor participă adesea la organizarea de evenimente în masă care să provoace conflicte etnice în Transcarpatia ucraineană. Pentru coordonarea tuturor acestor acțiuni și a propagandei, rușii au creat un portal online special – hidfo.ru – care rămâne resursa cheie de comunicare a forțelor pro-ruse din Ungaria.

Site-ul ”publică dezinformari care vin din Rusia și apoi se răspândesc prin rețele sociale”, se spune în articol.

Un alt element important al strategiei rusești în Ungaria este desfășurarea în țară a principalei celule din UE a ”Mișcării Internaționale”, o organizatie de dreapta pro-Kremlin.

Evenimentele organizate de extremistii de dreapta maghiari prevăd și participarea extremiști pro-ruși din Marea Britanie (în special, Jim Dawson – ” Knights Templar International” si Nick Griffin de la „National Front“).

În august, langa Budapesta, a fost organizat Centrul Internațional de Pregatire Militara și Speciala „Wolf” pentru activiștii locali din organizațiile paramilitare.

Șeful Centrului ”Wolf” este un cetățean rus, Denis Riauzov, care a anterior a fost membru al forțelor speciale ruse și se află pe lista sancțiunilor SUA.

paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *