Tendințe

Exfolierea te ajută să ai o piele curată, fină şi sănătoasă

 Metodele de revitalizare a epidermei sunt deosebit de importante, mai ales odată cu înaintarea în vârstă. Dacă la 20-25 de ani o singură exfoliere corporală pe săptămână este suficientă, pe măsură ce îmbătrâneşti celule se reînnoiesc mai greu şi astfel pielea ta are nevoie de mai multă îngrijire. Stimulând circulaţia sangvină, exfolierea are rolul de a îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi de a favoriza apariţia altora noi. Dacă faci această operaţiune în mod constant, fără a exagera, ţesuturile îşi redobândesc prospeţimea şi tinereţea.

Pielea se reîntinereşte
Este o terapie uşor de urmat şi poate fi efectuată acasă cu produse special concepute sau cu ajutorul remediilor naturale, dar şi în cadrul saloanelor de înfrumuseţare. Dar trebuie să ştii că rezultatele vor fi mult mai bune dacă te laşi pe mâna specialiştilor. Cei de la Eden Spa propun un ritual de purificare şi curăţare a pielii realizat cu un exfoliant cremos cu granule de ceară de jojoba, muşeţel, rozmarin şi salvie. La finalul procedurii, clientei i se va aplica pe tot corpul o emulsie hidratantă cu extracte de şofran, lavandă şi rozmarin. Acest tratament poate fi efectuat şi de către persoanele cu o piele mai sensibilă. Celulele moarte sunt eliminate, se îndepărtează toxinele superficiale şi impurităţile acumulate de sebum. Zonele dure şi aspre sunt transformate, devenind catifelate şi moi. În plus, menajează epiderma, iar uleiul esenţial de rozmarin şi muşeţel este un adevărat remediu pentru eventualele iritaţii ale ţesutului.

“Beneficiile acestui tratament de înfrumuseţare sunt multiple. Îndepărtează impurităţile, activează circulaţia sangvină şi stimulează regenerarea pielii. Fără o exfoliere corectă pielea nu poate absorbi crema şi chiar se poate irita. De obicei dăm vina pe cremă atunci când ne simţim pielea uscată, însă fără exfoliere aceasta nu poate să acţioneze aşa cum ar trebui. Exfolierea poate fi combinată cu orice terapie SPA (masaj, împachetările anticelulitice). Este primul pas şi cel mai important de altfel, în îngrijirea şi remodelarea corporală”.

Cauzele îmbătrânirii pielii:
Lipsa de hidratare – crema ideală nu trebuie doar să hidrateze, ci şi să conţină elemente care să reţină eficient apa în piele
Genetica – îmbătrânirea pielii este inevitabilă pentru fiecare persoană, important este ca acest proces să nu aibă loc prematur.
Fumatul – acesta distruge colagenul, una dintre cele mai importante proteine aflate în piele
Soarele – razele ultraviolete cresc riscul de apariţie a cancerului de piele, cauzând totodată hiperpigmentarea (pete solare).

Sursa: Felicia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *