Actualitate

Expert, despre motivele care ar sta la baza rechemării ambasadorului R.Moldova de la Moscova: Ar putea să se ascundă LUCRURI FOARTE GRAVE

Anatol Țăranu, fost ambasador al Republicii Moldova la Moscova, a menționat că ”în spatele acestei inițiative ar putea să se ascundă lucruri foarte grave – începând de la corupție, până la activitatea în favoarea altui stat. Rechemarea ambasadorului înainte de termen înseamnă că activitatea sa nu se înscrie în ceea ce se numește politica promovată de Guvern”.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a înaintat aseară Guvernului un demers prin care a solicitat rechemarea ambasadorului R. Moldova la Moscova, Andrei Neguță.

Vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a afirmat astăzi că motivul retragerii ambasadorului Chișinăului la Moscova, Andrei Neguță, este că nu a depus suficiente eforturi pentru ca o reprezentanță a Transnistriei să nu fie deschisă în Federația Rusă.

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a declarat pentru agenția rusă TASS că nu va semna decretul privind rechemarea ambsadorului R. Moldova în Rusia, dacă Guvernul va aproba o astfel de decizie. De asemenea, șeful statului consideră că Executivul nu va avea susținerea necesară pentru a aproba această inițiativă.

Sursa: https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *