Actualitate

Expert IDIS Viitorul: Piaţa imobiloiară este impulsionată de creşterea substanţială a veniturilor populaţiei

“Dacă în 2018 au fost înregistrate 20 400 apartamente vândute – record pentru Republica Moldova, în condițiile în care numărul este cu 5000 mii mai mare comparativ cu ultimii cinci ani. În primul trimestru din 2019 au fost înregistrate 21 000 apartamente vândute în valoare anulă. Acest lucru este impulsionat de creditele ipotecare, numărul cărora a fost 8 500 în valoare anuală din totalul de 21 000 de apartamente vândute”, susţine Veaceslav Ioniţă, într-o analiză publicată pe site-ul IDIS.

Ioniţă atrage atenție că situația dată este un rezultat al creșterii veniturilor populației din ultimii trei ani ai guvernării PDM. Potrivit expertului IDIS Viitorul, dacă în 2016 salariul mediu anual era sub 3 mii de Euro, în 2019 acesta a ajuns la peste 4 mii de Euro.

“Impulsionarea creditelor imobiliare este generată de creșterea veniturilor populației. În primul trimestrul al anului 2019 salariul mediu anual a depășit echivalentul a 4040 euro. Nivelul de 3 000 euro a fost depășit în trimestrul doi din 2017. Creșterea a avut loc pe fundalul aprecierii monedei naționale și creșterii nominale a salariului în lei”, a mai spus Ioniță.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *