Actualitate

Experţii au decis: când este cel mai bine că să te epilezi

Printre creme depilatoare, epilatoare, ceară şi aparat cu IPL, femeile trebuie să găsească momentul propice pentru a scapă de părul nedorit.

Pentru multe femei, aparatul de ras este soluţia cea mai la îndemână, iar înainte de a pleca la serviciu ori la o întâlnire, poţi apela cu încredere la el.

Experţii în cosmetică şi frumuseţe nu sunt de acord cu ceea ce faci, iar atunci când vei descoperi de ce, vei alege numai acel moment din zi pentru a rade părul nedorit.
Potrivit experţilor, cea mai bună perioada din zi pentru a te epilă este chiar înainte de a adormi, pentru un rezultat fin.

Deşi poate fi o veste proastă pentru cele care obişnuiesc să facă acest lucru dimineaţă, sfaturile experţilor în frumuseţe au sens.

Experţii au decis: când este cel mai bine că să te epilezi

Ei bine, dacă îndepărtezi dimineaţă părul, temperatura corpului este crescută şi scade atunci când ieşi afară, iar acest lucru duce la deschiderea porilor şi la roşeaţa, plus la aspectul de „căpşună”.

În timpul nopţii, picioarele reuşesc să transpire şi să împiedice apariţia foliculitei şi a roşeţii.

Ai întotdeauna grijă să foloseşti apă călduţă înainte de a te epilă şi să ai grijă la câteva sfaturi, pentru a obţine cea mai fină piele.

Înainte de a te epilă, este foarte important să îndepărtezi celulele moarte de la suprafaţă pielii. Foloseşte un gomaj din zahăr şi miere sau zat de cafea.

Înainte de epilare, hidratează pielea în profunzime, astfel încât lama de ras să alunce cât mai uşor. Mare grijă şi la lotiunea hidratantă pe care o foloseşti. Încearcă să alegi una cu o textura cât mai uşoară.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu corpul tău după ce nu mai foloseşti deodorant timp de un an

Foloseşte lama de ras cel mult o săptămâna şi încearcă să o ţii acoperită în perioada în care nu o foloseşti, pentru a evita contaminarea acesteia cu bacterii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *